czesc mam pytanie co do temp silnika w EX I... jak jezdze normalnie to wskazowka wychyli mi sie moze 15% nie wiecej ... prawidlowo na jakim poziomie powinna stac i mniej wiecej po jakim czasie? ja wyglada to w waszych maszynach??? pozdrawiam
wskazówka powinna być pionowo (jeśli jedziesz gdzieś z dość dużym obciążeniem silnika)
w takiej sytuacji wiadomo, że termostat jest otwarty ("działa" duży obieg)
w normalnych warunkach drogowych w taką pogodę jak teraz wskazówka podnosi się "trochę" czasem dojdzie do połowy po czy po otwarciu termostatu znowu zjeżdża w dół (w lewo)...
jeśli wskazówka nigdy nie osiąga połowy tzn. że masz uszkodzony termostat i koniecznie przed zimą musisz go wymienić!
Mikado, ja mam nowy termostat i nigdy nie doszla do pionu.Przy upalaniu w terenie jest wychylona mocniej,ale nie az tak jak piszesz.Nie wiem,czy to zle,ale wszystko gra lacznie ze spalaniem
wszystko zależy od tego jaki masz termostat, jeśli ma niską temp. otwarcia to będzie tak jak napisałeś
najważniejsze jest czy termostat otwiera i zamyka, jeśli u Ciebie tak się dzieje to nie ma powodu do obaw i napraw
Na wskaźniki uważajcie, bo u mnie jak złapała pion to siem silnik i skrzynia zagotowały
Dlatego polecam niezależny czujnik
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
w niektórych wskazówka lekko się wychyla innym idzie do pionu - różnie pokazują te wskaźniki. Tak jak Sławek - polecam niezależny wskaźnik i to nie tylko temperatury płynu chłodzącego ale też i oleju w skrzyni.
a co do tej skrzyni to rzeczywiscie przydalyby sie wskazania, napewno taki wskaznik pomoglby zapobiedz jakiejs powaznej usterce... normalnie trzeba nad nim pomyslec