Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
ŁYSY

Halogeny przeciwmgłowe do I- Jakie kupić?

2008-10-15, 09:17

Ktoś kupował może ostatnio halogeny przeciwmgłowe do Explo I montowane w spojlerze przednim. Wszystkie, które oglądałem mają inne mocowania. Można kupić w Polsce takie, które od razu będą pasować, czy też brać się za przeróbkę uchwytów, kupując jakieś np. Wesemy?

renegades

Re: Halogeny przeciwmgłowe do I- Jakie kupić?

2008-10-15, 12:35

a co to za frajda kupic takie co beda pasowac?? :-)

Awatar użytkownika
lysywujta
Model Explorera: Dodge Ram'08 5,7 HEMI

2008-10-15, 14:54

Marcin13 temat wielokrotnie poruszany na łamach forum.Wystarczy chcieć użyć wyszukiwarki:
http://www.explorerclubpolska.com/forum ... t=halogeny
renegades myśle,że odpowiedz nic nie wnosząca do tematu , a jedynie kasztaniąca go.Myślę,że nie chciaiłbys czytac takich tekstów,zanim dojdziesz do sedna tematu.Zadając konkretne pytanie, oczekuje się konkretnych odpowiedzi.
Manuale do EX i inne http://www.5fantastic.pl . Nick lysywujta

grabasz

2008-10-15, 15:50

powiało grozą ;)

u mnie w I sa halo fordowskie montowane w zderzak tzn na nim - świecą rewelacyjnie.
jakby co to chyba gdzieś w garaży leży mnie jeszcze taki sam komplet- musiał bym poszukać.
Desperados don't die We just go to hell for regroup.

Awatar użytkownika
Krzysztof Kurek

2008-10-15, 19:45

Lysywuja chyba zbyt krótko był w wojsku, buziaki :lol:
Nie bierz nic na wiarę, sam wszystko badaj...

renegades

2008-10-15, 20:13

lysywujta dla mnie forum jest kopalnia wiedzy, masz racje.. tne sie czerstwa bulka i kasztany obiecuje siac we wlasnych postach..

Awatar użytkownika
fotomysz
Kontakt: Strona WWW

2008-10-15, 20:37

Marcin13, nie jestem pewny ale moje ze zderzaka powinny u Grześka leżeć :P
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Awatar użytkownika
ŁYSY

2008-10-15, 21:06

:!: Łysy do Łysego. Nie doczytałeś tego co napisałem. Temat halogenów był owszem poruszany i ten watek, który ty podałeś czytałem wielokrotnie. Nie chodzi mi o żadne dodatkowe oświetlenie montowane na dachu, przednich rurach czy na zderzaku. Nic z tych rzeczy. Szukam tych, które są w przednim spojlerze i które mają takie same mocowania jak te oryginalne fordowskie, czyli halogen z śrubą i nakrętką. Właściciele Explo I z takim samym spojlerem przednim jak mój ( wersja chyba tylko europejska), będą wiedzieli o czym piszę. Nie wiem jak jest w modelach późniejszych. Wg mnie temat tych halogenów nie był jeszcze poruszany. Starałem się sprawdzić dokładnie i wiem do czego służy opcja szukaj ( swoją drogą nie jest ona zbyt dokładna). Nie ładnie tak naskakiwać na kolegę, nie sprawdziwszy wątku, który się wskazuje, bądź nie doczytawszy o co dokładnie chodzi.
:!: Kolego Renegades, jeśli nie znajdę lamp które będą pasować bez przeróbek, to oczywiście wezmę się za dorabianie właściwego mocowania, to pewne. Takich np. Wesemów jest pełno po sklepach. Jednak po co " niepotrzebnie się męczyć" , jeśli być może gdzieś w jakimś sklepiku można nabyć gotowe (byle za przystępną cenę). Chłopaki czytajcie uważnie co ktoś pisze i nie kaszańmy za dużo. Na rzeczy oczywiste szkoda papieru ( powinienem chyba napisać: miejsca na serwerze) . Jednak wiem, że czasami aż świerzbi i rączki same chodzą.
Fotomysz. Dzięki, ale mi chodzi o nowe, które będą miały nieskorodowane odbłyśniki. W sumie moje są całe i należało by wymienić tylko żarówkę. Jednak odbłyśniki są już stare.
Explorer 2'' lift, 31x10,5x15

Awatar użytkownika
kra

2008-10-15, 21:21

sluchajta: jak ja kupowalem wesemy przeciwmgielne (zeby te moje podmienic w zderzaku) to te wesemy nie mialy takiego mocowania co by podeszlo pod te oryginalne mocowanie

nie pamietam co dokladnie zrobilem (bo to bylo pare lat temu) ale pamietam, ze zrobilem hybryde - czyli wzialem czesc mocowania ze starego oryginalu i zmieszalem z tym nowym wesemowskim uchwytem

a dlaczego kupilem wesemy - bo w tamtym czasie nie moglem znalezc tanio oryginalnych lamp
i dlatego wzialem wesemy i je zaadaptowalem

jak nie wrzuce zdjecia tego jak to zamocowalem to mi prosze przypomnij marcin tak za 2 dni :)

generalnie nie bylo to jakies tam skomplikowane motanie :)

Awatar użytkownika
ŁYSY

2008-10-15, 21:28

Dzięki Kra. Jest to opcja, którą zostawię tak jak napisałem na sam koniec. Nie pali się. Z tym przerabianiem dam sobie radę. Jakby co, to przypomnę się.
Explorer 2'' lift, 31x10,5x15

Awatar użytkownika
kra

2008-10-22, 23:54

warto zebys wiedzial:

te male pmgielne wesemy, ktore pasuje w miejsce w zderzaku przez 3 lata dzialaly super

ostatnio zaczely jednak parowac od srodka, a pewnego razu jak wjezdzalem pod spore gory nagle mi zgasly - okazalo sie ze pol halogenu mial wody i zrobila ona zwarcie, wypalilo przewod, upalilo bezpiecznik itp
po doprowadzeniu do porzadku dzialaja nadal ale jednak juz nie sa takie szczelne jak dawniej

swieca bardzo fajnie, sa tanie itp :)
pewnie znowu takie kupie jak te skoncza zywota

ZDJECIA JAK TO ZAMOCOWALEM U MNIE:

pierwsze zdjęcie od zewnatrz, kolejne od srodka
Załączniki
IMG_2611.JPG
IMG_2611.JPG (27.94 KiB) Przejrzano 3386 razy
IMG_2608.JPG
IMG_2608.JPG (59.54 KiB) Przejrzano 3386 razy

Wróć do „WARSZTAT”