Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Adrian
Model Explorera: Ex 2002 4.6 V8; 2012 Camaro 45th 6.2

Re: mp3 w oryginalnym fordowskim kasetowym sprzecie

2007-11-23, 17:27

Schematu poszukaj na elektrodzie - coś tam kiedyś o tym czytałem, jeżeli się za to wezmę to zrobie fotomanuala, tymczasem powoli zbieram sprzęt do samochodu ;)
Był Ex2 97', Ex2 95' i ex2 99'. Jest ex 3 02'

manius

2007-11-23, 20:04

w galaxy zrobilem to tak ze wpialem sie w sygnal audio L+P ktory szedl ze zmieniarki
podlaczalem mojego MP3 i gralo i to jak :evil:

Awatar użytkownika
geos1
Model Explorera: Chevrolet Trailblazer 4.2

2007-11-23, 23:11

Hey,

Kra...... a mozesz podać linki jakies zeby zakupic tą kasete i ten odtwarzacz....... tez bym sobie taką zmote zrobil na szybciora.....bo poki co nie chce mi sie główkowac... nad jakims lepszym rozwiazaniem.......
Dzieki...
narazie
geos1
A.P.

bartprokop

używanie transmitera FM

2008-10-26, 19:45

Ja 3 lata temu kupilem takie cos na Allegro (od dolu ma to wejscie na karte SD i port USB do pendriva), można ustawić czestotliwość transmisji radiowej ze skokiem co pół Mhz. Rozwiazanie to preferuje nad kasetke z kabelkiem, bo jest to zgrabniejsze i sie nic nie placze.
Obrazek
Teraz sprzedaja podobne a nawet lepsze za grosze. Do tej pory sprawuje sie "poprawnie". Używalem tego w różnych autach... szczerze wygoda użycia zależy od tego gdzie znajduje sie gniazdo zapalniczki i jak jest obudowane. Najlepiej bylo w Toyocie Yaris (bo tam gniazdo zapalniczki jest nieschowane, tak na wprost wystaje z konsoli glownej). W eksplolerze przed chwila sprawdzalem, to taki transmiter niestety jest w malo komfortowym polozeniu. Jako, ze ja lubie sluchac MP3 i to najlepiej z karty SD lub ostatecznie pendriva to drugi dzien posiadania Explorera poswiecam na zamontowanie jakiegos normalnego radia. Jak obczaje te niestandardowe kabelki (juz dorwalem potrzebne diagramy) to dam znac jak poszlo.

kszesz

Re: używanie transmitera FM

2008-10-26, 21:09

. W eksplolerze przed chwila sprawdzalem, to taki transmiter niestety jest w malo komfortowym polozeniu.
Podwieś sobie rozgałęźnik pod popielniczką i będzie bardziej komfortowo.
Załączniki
radio_out.jpg
radio_out.jpg (54.39 KiB) Przejrzano 1975 razy

Wróć do „WARSZTAT”