Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
hercula

UKRĘCONY KLUCZYK W STACYJCE

2008-11-02, 20:20

Ukreciłem dzisiaj kluczyk w stacyjce, dłuższa częśc kluczyka została w środku, mozna odpalic wóż, bo teraz wystarczy wsadzic cokolwiek by przekręcic stacyjkę.

Może któs mial podobna przygodę, i wie czy warto się za to brac samemu, i w jaki sposób.
Ja nie jestem zbyt techniczny, więc może warto od razu oddac wóz w ręce fachowca.
HERCULA
Człowiek musi byc ciągle w ruchu,bo jeszcze nigdy, żadnemu psu nie udalo sie nasikac na jadący samochód.

gregor-ros1

Re: UKRĘCONY KLUCZYK W STACYJCE

2008-11-03, 18:28

Skoro nie jesteś techniczny, to lepiej pofatyguj się do ślusarza od dorabiania kluczyków. Uwierz że mają swoje sztuczki, aby wyjąć część kluczyka bez zniszczenia zamka. Jeśli facet powie że się nie da, to jedz do innego. Może się to wiązać nawet z wymontowaniem zespołu stacyjki i rozwierceniem modułu samego bębenka, ale masz przynajmniej ten sam kluczyk.
Ross
Tel:695-710-651

cruscher
Kontakt: Strona WWW

Re: UKRĘCONY KLUCZYK W STACYJCE

2008-11-03, 22:28

Duży mocny magnes, cienka pęseta i duuuuuuuuuuuuuuużo cierpliwości. Mnie zajęło wyjęcie ok 1,5h ale się udało. Tylko trzeba odpowiednio stacyjkę ustawić żeby kluczyk nie miał żadnych przeszkód do pokonania przy wychodzeniu.
Dwa duże fordy w mojej stajni: Econoline i Explorer - prezentowały się świetnie.
Pozdrawiam wszystkich Explorerowców z Łodzi i okolic.

Wróć do „WARSZTAT”