Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
mario41

skrzynia padnieta w szwecji,moze niedlugo pojade?

2008-11-19, 22:26

--------------------------------------------------------------------------------

kupilem skrzynie na szrocie ale nie pasuja wtyczki,dziwne bo ten sam nr.w koncu skrzynia pojechala do polski do naprawy,do szczecina,gosciu mowil ze naprawa wyniesie pomiedzy 2-5 tys.tutaj takiej skrzyni nie moglem znalesc,dzieki za pomoc i pozdrawiam

[ Dodano: 2008-11-19, 22:14 ]
dzisiaj odebralem naprawiona skrzynie z serwisu w szcecinie,koszt naprawy 4300 plus transport,z rachunku wynika ze wymienili sprzegielka,uszczelnienie,kosz forvard,kosz czwartego biegu,konwenter. skrzynie zawiozlem tu do mechanika i teraz pytania,czy nie jest to problem ze knwenter jest osobno dostarczony?mechanik mowilze moga sie poprzestawiac jakies planetki czy cos?,inne pytanie to olej dali mi banke bez nazwy i powiedzieli ze to opakowanie zastepcze a w srodku jest dextron 2,czy wlac to?czytalem na forum zedo tego modelu polecane sa inne oleje,mam silnik sohc,mechanik skrzynie zalozy w poniedzialek tak jakby co to moge inny olej kupic,a do tego oleju ile litrow do skrzynki?mam nadzieje ze auto bedzie jezdzilo bo narazie od kupna stoi,z gory dzieki za odpowiedzi.pozdrowienia z deszczowej szwecji.

[ Dodano: 2008-11-19, 22:21 ]
jaki olej polecacie ,czy po remoncie skrzyni trzeba wymienic olej i filtr po 5 tys km?tak mi powiedzieli?

:evil: :evil:

basstian

Re: skrzynia padnieta w szwecji,moze niedlugo pojade?

2008-11-19, 22:41

Olej MERCON V jak pusty uklad to ze 12L :-) , co do planetcośtam to jak uważnie zamontuje konterwter to nic się nie stanie. Najlepiej przed montazem nalac do niego oleju :-). Skrzynie koniecznie niech montuje z konwerterem inaczej bedzie klops ;-( .

mario41

2008-11-19, 22:54

dzieki o to chodzilo,jutro zobacze za tym olejem,to auto pokochalem jak je zobaczylem :evil:

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2008-11-19, 22:59

Powidzenia trzymamy kciuki
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

kasper3211

2008-11-20, 09:18

Jak pusta skrzynka to oleum 9 literków.
Gdyby co to 609-416-966

mario41

doczekalem sie,niestety

2008-11-24, 21:41

:cry: no to zalozyli mi skrzynie,po naprawie,mechanik dzwonil ze nie dziala wsteczny i cos chrobocze i slabo ciagnie ,zalamka kompletna,wywalilem 5 tys zl i dalej nie jedzie zaczynam zalowac kupna,teraz musze skrzynie odeslac do szczecina do serwisu asb,i zobaczymy co powiedza ,ale w tym roku chyba nie wyjade ,szkoda :-/ pozdrawiam

Awatar użytkownika
fotomysz
Kontakt: Strona WWW

2008-11-25, 00:27

ja bym im odesłal na ich koszt w końcu to na gwaracji :eek:
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

trabant

2008-11-26, 00:43

Nie chcę cię mario 41 martwić ,ale czarno to widzę. Jak ktoś inny naprawiał skrzynkę , drugi
wkładał to zacznie się przepychanka ,a ty nic nikomu nie udowodnisz . Znając swoje kłopoty z tym samochodem obawiam się ,że twój szwagier ma rację , ale ja też bym go nie słuchał.

mario41

nareszcie jade joppi!!!!!!!!!!!!!!!!

2008-12-12, 18:29

kupilem nastepna skrzynie i w koncu dziala ,nareszcie smigam,super fura,budzi respekt na drodze,tylko ogrzewanie musze zrobic bo grzeje non stop,a potencjometr nie dziala,jutro zobacze .pozdrawiam wszystkich :lol:

adam2411

2008-12-12, 20:42

koledze polecam na te grzanie lekturkę, oczywiście najpierw potencjometr, a jak jest dobry to niestety chałupnicza robota z klapką ... wtajemniczeni wiedzą o co chodzi... ;-) ;-) ;-)
http://www.blenddoorfix.netfirms.com/
http://www.conceptualedge.com/blend-door/

tak po koleżeńsku żebyś nie szukał :-)

mario41

ogrzewanie zrobione

2008-12-14, 22:49

no to sie nameczylem,wyciolem dziure z przodu dosyc duza,ale i tak klapki nie moglem wyciagnac,jest z tylu i nie sposob ja ruszyc z miejsca,wymacalem tylko jak idzie cieple i ustawilem potencjometr,a potem skleilem klejem do plastikutrzpien silniczka wszedl w trzpien klapki i sie skleilo,narazie jest ok,dziala,zobaczymy jak dlugo,czy ktos wie jak wymienic cala puszke z ta klapka,bo mam tu inne explo na czesci w dobrym stanie.pozdrawiam :lol:

Wróć do „SKRZYNIE AUTOMATYCZNE ASB”