Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
zaz13

jak stygnie to nie odpala

2008-12-20, 17:54

jak w tytule.pali pieknie jak jest zimny i goracy.kiedy stygnie nie odpala albo sie dusi i gasnie.po jezdzie gasze go i po 30 min. probuje odpalic,nie na mozliwosci.musze czekac jakas godzine i wtedy pali z pierwszego.wie ktos o co chodzi?to wazne.z gory dziekuje za pomoc.

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

Re: jak stygnie to nie odpala

2008-12-20, 18:43

jakies bledy na komputerze ? zapalony check engine ? jakies wskazowki ze strony auta ?
Sprawdzales poziom plynu chlodniczego ? nie grzeje sie auto ?
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

zaz13

2008-12-20, 23:23

plyn ok.nie grzeje sie.wszystko chodzi prawidlowo.check nie swieci.ogolnie jest dobrze tylko to jak stygnie.postoi 30 min i nie odpala.musze poczekac do godz. i pali z dotyku.

Awatar użytkownika
kra
Kontakt: Strona WWW

2008-12-21, 02:15

pewnie to nie to ale ja kiedys mialem podobne przygody - tylko nie odpalal wtedy jak byla wilgoc naokolo - deszcz, jazda po kaluzach, jak wysechl - palil - tu przyczyna byl immobilizer, a konkretnie ustrojstwo od niego na baku paliwa

zaz13

2008-12-21, 22:20

raczej to nie to ale sprawdze.mam juz dosc czekania zeby odpalic.moze jakies inne podejrzenia?

Awatar użytkownika
MCX

2008-12-22, 11:50

kreci rozrusznik i nie chce zaskoczyc ? ja bym poszukal cos tak jak mowil kra . ogolnie bezyniak jak ma paliwo i iskre to powinien palic to tak na szybko !! a jak nie pali to szukac w tym czasie iskry i paliwa .
ford explorer 98r.
Flowmaster 44 !!!
Swap engine for mustang 2010 r.
Bądź takim ojcem, żeby największą karą dla Twojego dziecka było to, że wrócisz później do domu !!!

Shellby

2008-12-22, 12:33

Sprawdź czy czasem nie jest przytkane odpowietrzanie zbiornika paliwa ( zaraz po zatrzymaniu się), jeśli byłoby przytkane jest taka możliwość że po krótkim postoju nie zdąży wyrównać ciśnienia i nadal w zbiorniku jest podciśnienie i paliwo cofnie się. Miałem kiedyś takie jaja z chryslerem.
Po prostu spróbuj po zatrzymaniu się odkręcić korek wlewu jeśli zassa powietrze to może przyczyna leży tutaj. To tylko sugestie odrzucenia wszystkich ew. prostych usterek.

Wróć do „WARSZTAT”