jeśli piszesz o takich przekładkach które wkłada się między zwoje sprężyn to takowe właśnie teraz posiadam u siebie założone, ale jak dla mnie to przód auta jest za miękki i strasznie mnie buja na wybojach chcem dlatego założyć coś twardszegozależy czego oczekujesz i jakie masz obecne objawy
być może sprawę rozwiążą Ci gumowe przekładki - dystanse
przerobiłem już nowe sprężyny, rozciąganie sprężyn, a teraz założyłem przekładki i jestem mega zadowolony, bo....
dobrałem ile chce mieć podniesiony samochód, szybko, super tanio i nie żal mi będzie po kolejnych kilku szaleństwach wymieniać na nowe...
zastanowiłem się i właśnie dlatego kupiłeś mi w US SuperliftyJeśli buja to zastanów się nad stanem amortyzatorów.
a co jest odpowiedzialne za miękkść zawieszenia? Czy wszystkie Explo są takie miekkie?dokładnie... za bujanie odpowiedzialny jest amortyzator
no właśnie czyli jednak dobrze rozumuję, poradzcie więc co zrobić, bo przekładki w sprężyny już wsadziłem ale to tylko podniosło mi trochę budę do góry i dalej jest miękki jak dla mnie za miękkiza miękkość odpowiada zbyt mocno odpuszczona sprężyna
no właśnie o tym samym pomyślałem- nie mam na miejscu żadnych ale zawsze możemy coś znaleźć.
nie wiem jakie włożyłeś przekładki, ale jest ich wiele rodzajów...poradzcie więc co zrobić, bo przekładki w sprężyny już wsadziłem ale to tylko podniosło mi trochę budę do góry i dalej jest miękki jak dla mnie za miękki
po dwa na stronę pasują idealnie na moje sprężyny i są dosyć twarde a podniosły budę o jakieś 5 cm lub dwa cale jak kto wolito ile ich włożyłeś na stronę?
a dokładnie to jakie miałeś objawy po założeniu tych gumek?przerabiałem te podkładki w osobówce (miałem nisko tył) faktycznie podniosły przestało dobijać ale jedno co powiem to one poważnie wpływają na trakcję samochodu inaczej się jeździ i to raczej gorzej takie jest moje odczucie
co prawda explo to nie wyscigówka ale zawsze to pogorszenie prowadzenia szczególnie przód