Witam wszystkich,,Jestem tu poraz pierwszy i troche nie bardzo wiem jak sie zabrac do tej strony:).Mam problem ze swoim Explo..MKianowicie nie moge go uruchomic.W takikim stanie zakupilem go kilka dni temu w niemczech.Silnik kreci bez problemu,jest czysty i suchy.Auto zostal scholowane z drogi przez pomoc ponieważ zgaslo i nie dalo sie go ponownie uruchomic.W chwili obecnej stoi u kolegi na warsztacie,ale może ktoś z was miał podobny problem???
iskra jest,świece są nowe,paliwo podaje pompka...ale podsune pomysł koledze o sprawdzenie alarmu...Czy alarm ma własne zasilanie??I czy istnieje mozliwosc przy osłabionym zasilaniu ze odcina zaplon?/.Po chwili nie ruszania stacyjka zaczyna mrugac kluczyk w kole,czyli cos jak zakaz kozystania z kluczyka...
Kolego,u mnie wyglada to nastepujaco.
Wkladam kluczyk.Przekrecam i....nic.Dopiero po nacisnieciu "guzika alarmu" zapala sie kontrolka check engine,slychac jak zasysa pompa i jazda
wczoraj jeden z kolegów wspomniał o skanerze OBD.Kolega mechanik sprawdzał dzisiaj czy da sie cos zrobic.Ma jakies programy do Explo..Mowil że pisze cos w stylu "nie dokończona opcja bądz obsługa OBD" Czy ktos moze wie co to oznacza?POdczas kręcenia auto zachowuje sie tak jakby miało zamiar zapalić i w pewnym momencie nastepuje jakby odciencie zaplonu....
może za chwile bede wiedział ,nie moge sie dodzwonić teraz...Czy bląd badz awarie imobilizera przy odczycie błedow też wskże?
[ Dodano: 2009-01-07, 20:47 ]
nie wiem konkretnie w jakich okolicznosciach auto zgasło.Wiem ze zostało przywiezione przez ADAC na plac bo wlasciciel nie mogl odpalić.W takim stanie to auto zakupilem...
[ Dodano: 2009-01-07, 20:49 ]
Kts 540 Bosch tego typu jest to urządzenie