Hmmm,
samochód warczy coraz bardziej
Olej wymieniony na 5w30 texaco, napinaczy nie mam sprawdzonych, bo mechanik nie wiedział o co mi chodzi. Muszę podjechać z rysunkami.
Klekot nasilił się jeszcze przed wymianą oleju, jest cykliczny i teraz słychać go praktycznie non stop. Przypomina to
starego diesla. Najgłośniej jest przy odpalaniu letniego silnika. Do tego tak co 20-30sek pojawia się czasem jakby "klik". Nie zawsze to słychać. Co to jest? Przeskakuje łańcuch, pasek?
W czasie jazdy nic nie słychać, zagłusza silnik czy ustaje, nie wiem. Jak schodzi z obrotów czy stoi słychać to terkotanie/klekotanie.
Jak wymieniałam olej, to podnieśli mi samochód i to dzwonienie słychać albo od osłony silnika (tam gdzie idą łańcuchy) lub przy pierwszym katalizatorze- tyle mogę jeśli chodzi o lokalizację.
W poniedziałek jash ma umówić mnie ze swoim mechanikiem, a ja sama zadzwoniłam do forda w Pniu i zdziwko:P mogą mi zrobić wstępną diagnostykę free, części do rozrządu z uszczelkami i napinaczami (komplet 4 łańcuchów) to koszt 1800-2000zł, czyli lepiej niż tam, gdzie dotąd pytałam. Jednak koszt robocizny mogą mi podać dopiero na miejscu.