kurcze - mój też udaje porshe i pokazuje jakies 110-112 przy 100 na GPsie a po jakimś czasie synchronizuje niemal idealnie z GPsem I CO TO ZA SZTOS ...?
a wskazówka przy małych wskazaniach podskakuje jak wielbłąd,..
Ludzie, jaka wada fabryczna? niemal KAŻDY prędkościomierz pokazuje za dużo! Zrobione jest to specjalnie, a nie żadna wada. Wada by była wtedy, gdyby dystans się pochrzanił. A dystans pewnie jest OK (nie dotyczy kolegów ktorzy założyli większe opony i prędkościomierze pokazują im to co nawigacje). Tak ma być i już. Wyobrażacie sobie tę serię pozwów do sądu za mandaty o prędkość? Producenci robią to celowo, a TUV to dopuszcza. Np. scorpio wieloryb ma full elektronik licznik. Dystans oczywiście pokazuje idealnie, natomiast prędkość zaniża od 10km/h do 10%. I tak już jest, bo tak z założenia miało być. Mało tego, jest tam tryb serwisowy zegarów, i jedno ze wskazań licznika elektronicznego to prędkość. Oczywiście jest niższa od tej którą aktualnie pokazuje wskazówka, a nie różni się od tej którą pokazuje nawigacja. I nie tylko scorpio. Myślicie, że omega B z 2.0 16v pod maską jedzie ponad 200 km/h? Śmiech na sali. To tylko prędkość licznikowa, bo taka popierdółka ma za mało mocy żeby rozpędzić to bydle. Ale ego właścicieli za to jakie wyśrubowaneczyli może wada fabryczna... szkoda, że gwarancja minęła jakieś 7 lat temu
z tego bym się akurat cieszyłmój też udaje porshe i pokazuje jakies 110-112 przy 100 na GPsie a po jakimś czasie synchronizuje niemal idealnie z GPsem
masz uszkodzony impulsator.plastikowa zębatka się ślizga na wałku impulsatora.rozebrać odtłuścić skleić kropelką i nie będziesz miał wielbłąda a synchronizować zGPS Ci się też nie będzie.kurcze - mój też udaje porshe i pokazuje jakies 110-112 przy 100 na GPsie a po jakimś czasie synchronizuje niemal idealnie z GPsem I CO TO ZA SZTOS ...?
a wskazówka przy małych wskazaniach podskakuje jak wielbłąd,..
chyba raczej dychę więcej niż dopuszczalnaW razie czego i tak sie zwalnia automatycznie tą dychę mniej niż dopuszczalna
A ja dostałem ..... tylko że miałem więcej 68 na 7020 uznaję za normę i jeszcze w życiu nie dostałem ładnej fotki
radar ma zawyżać 5-6km właśnie.a u mnie licznik zaniża o 5 km/h - sprawdzone policyjnym, radarem