Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

Re: Moje EXPLO I-c.d. moich kosztownych przygód-prośba o POMOC !

2009-02-05, 22:49

A czy te miesze ciężko wyprostować?
Wystarczy młotek, czy potrzebna będzie śruba rzymska, żeby naciągnąć?
ale walnąłem... tak to jest jak się człek spieszy.

Naprawa nie powinna być trudna. Klucz zdaje się 8mm... dwie śruby odkręć i spróbuj wyprostować to miejsce do którego jest błotnik przykręcony.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

kasper3211

2009-02-06, 04:56

Gdzies ty chłopie na rakową pojechał. :eek:
Gdyby co to 609-416-966

juzeq

2009-02-06, 11:03

Teraz już wiem, że to nie był najlepszy "strzał" :-/ , ale wtedy nie miałem jeszcze wiedzy na ten temat - to było kilka dni po zakupie potworka, jak mi szczeliło koła zamachowe...

A co Kolega mógłby doradzić w kwestii warsztatowej ? :-P

[ Dodano: 2009-02-12, 14:50 ]
Witam :-)

Spotkałem się z Albanem z Wrocławia - stwierdził jednoznacznie, że w moim Explo padły panewki :-( i że w takim przypadku lepiej poszukać używanego silnika niż "babrać się" w tym starym.
Obiecał mi pomóc w tym temacie :-D Czekam teraz na sygnał - jak się pojawi coś wartego uwagi, to ma mi dać znać.

Pozdrowionka ;-)

[ Dodano: 2009-02-17, 21:55 ]
Dziwi mnie jedna sprawa...pojeździłem dzisiaj wieczorem moją Explozją i nie rozumiem, dlaczego silnik równo pracuje? Słychać to rzężenie...ale auto normalnie przyspiesza i na wolnych obrotach ładnie chodzi. Jeśli to panewki to musiałoby to być spowodowane skrzywieniem wału korbowego - to tak na chłopski rozum - ten silnik nie miałby prawa równo chodzić. Nie jestem specem, ale trochę to dziwne wszystko - nie uważacie?

A czy jest jakaś szansa, że to rzężenie jest spowodowane tym nieszczęsny kołem zamachowym?
Ostatnio zmieniony 2009-02-12, 14:51 przez juzeq, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „WARSZTAT”