Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
misza SG

Re: Spalanie - musze kupic jakies poletko naftowe w Kuwejcie :)

2009-02-10, 22:46

odkryłem też, że filtr powietrza nie jest już pierwszej jakości, jutro będę go wymieniał,mam w związku z tym pytanie :czy jak już uszczelnię cały dolot to czy potrzeba jest resetować komputer, a jesli tak to jak to się powinno robić w jedynce?

chevidan

2009-02-10, 22:58

przez odłączenie akumulatora np.
nie musisz jednak tego robić.

Awatar użytkownika
Krzysztof Kurek

2009-02-10, 23:02

No to stąd spalanie wysokie,
no tak ale jak duży może to mieć wpływ na spalanie , chodzi mi o to rozszczelnienie, czy przez to może palić 10litrów więcej?
Gwarantuję Ci, że bardzo duży. Możesz się zdziwić :eek:
Nie bierz nic na wiarę, sam wszystko badaj...

Awatar użytkownika
misza SG

2009-02-10, 23:11

nie musisz jednak tego robić.
czyli spalanie powinno wrócić do normy po usunięciu usterki , przypomniało mi się jeszcze jedno jak byłem u gazownika na regulację gazu, sprawdził mi sondy lambda i stwierdził, że pokazują za bogatą mieszankę, czy to znaczy ,że są uszkodzone? Jak mierzyłem napięcie jakie podają sondy miernikiem elektrycznym to wyszło mi tak między 0,70-0,80 ,to chyba trochę za dużo, przynajmniej tak mi się wydaje :roll: pwenie to też ma wpływ na spalanie :?:

[ Dodano: 2009-02-13, 21:50 ]
Jak mierzyłem napięcie jakie podają sondy miernikiem elektrycznym to wyszło mi tak między 0,70-0,80 ,to chyba trochę za dużo, przynajmniej tak mi się wydaje pwenie to też ma wpływ na spalanie
jeśli się mylę to mnie poprawcie

Wróć do „WARSZTAT”