Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
cruscher
Kontakt: Strona WWW

Auto nie chce się zamknąć - pomocy

2009-02-13, 16:54

Otworzyłem sobie autko, odpaliłem odśnieżyłem przejechałem się kawałek, wysiadłem i chce zamknąć auto a tu lipa, nie reaguje wogóle.
Przy próbie zamknięcia auta od środka też nie ma reakcji, otwieranie działa tylko zamykanie, nie. Wpierw myślałem że to pilot niedziała ale jak na nim nacisnę zamykanie to alarm się załącza no i otwierać się też chce.

Wiecie może co to może być????
Dwa duże fordy w mojej stajni: Econoline i Explorer - prezentowały się świetnie.
Pozdrawiam wszystkich Explorerowców z Łodzi i okolic.

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

Re: Auto nie chce się zamknąć - pomocy

2009-02-13, 18:42

jeden z zamkow - nie pamietam ktory jest masterem i jak nie da sygnalu zamkniecia to reszta tez nie reaguje - poszukaj mojego posta o silowniku centralnego w klapie - manius dal wtedy schemat calej instalacji centralnego. U ciebie albo przetarl sie kabelek przy zawiasach (w tej takiej okraglej puszce) albo padlo cos w tym silowniku masterze.

albo...
poczytaj tutaj - chlopaki juz przerabiali problem :)
http://www.explorerclubpolska.com/forum ... wnik+zamka
Ostatnio zmieniony 2009-02-13, 19:00 przez Rad-T, łącznie zmieniany 1 raz.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

cruscher

2009-02-13, 19:27

Oki dzięki za podpowiedź, wiem przynajmniej czego szukać...

Może faktycznie to w klapie coś, bo miałem z zamkiem w klapie pewien problem, zobaczymy.

[ Dodano: 2009-02-13, 19:44 ]
jeden z zamkow - nie pamietam ktory jest masterem i jak nie da sygnalu zamkniecia to reszta tez nie reaguje - poszukaj mojego posta o silowniku centralnego w klapie - manius dal wtedy schemat calej instalacji centralnego. U ciebie albo przetarl sie kabelek przy zawiasach (w tej takiej okraglej puszce) albo padlo cos w tym silowniku masterze.
A jeśli by się przetarł kabelek to by chyba nie chciało się też otwierać z centralnego, czy źle rozumuje??

[ Dodano: 2009-02-14, 01:44 ]
Poruszałem troche kabelkami bez zbędnego rozkręcania plastików i auto się zamyka. Swoją drogą jak będzie już cieplej to musze przejrzeć wszystko.
Dwa duże fordy w mojej stajni: Econoline i Explorer - prezentowały się świetnie.
Pozdrawiam wszystkich Explorerowców z Łodzi i okolic.

Awatar użytkownika
fotomysz

2009-02-14, 14:06

A jeśli by się przetarł kabelek to by chyba nie chciało się też otwierać z centralnego, czy źle rozumuje??
niekoniecznie :P
jednym kabelkiem idzie sygnał na zamknięcie a drugim otwarcie :D
a jak poruszałeś to już wiesz w której wiązce szukać :P
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Wróć do „WARSZTAT”