Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
mario41

awaryjne otwieranie maski?

2009-02-18, 14:40

dzisiaj zrobilem ogrzewanie w moim aucie ,zadowolony postanowilem sprawdzic poziom oleju ,ale nie moge otwozyc maski ,nie wiem co sie stalo ,z kabiny dzwignia chodzi ale maska ani drgnie ,chyba sie linka zerwala albo cos.czy ktos wie jak ja teraz otwozyc?jakis sposob.pozdrawiam :mrgreen:

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

Re: awaryjne otwieranie maski?

2009-02-18, 14:56

dzisiaj zrobilem ogrzewanie w moim aucie ,zadowolony postanowilem sprawdzic poziom oleju ,ale nie moge otwozyc maski ,nie wiem co sie stalo ,z kabiny dzwignia chodzi ale maska ani drgnie ,chyba sie linka zerwala albo cos.czy ktos wie jak ja teraz otwozyc?jakis sposob.pozdrawiam :mrgreen:
musisz znaleźć dojście do zamka... ale wpierw sprawdź gdzie się zerwała linka - rozbież uchwyt wewnątrz samochodu, mogło coś się wypiąć albo pękła linka tutaj - jeśli tak to masz szczęście - jeśli nie to najlepiej chyba wyjąć nadkole po stronie kierowcy i stamtąd szukać dojścia... jedyny sposób to znaleźć dojście do miejsca gdzie linka wchodzi do zamka, tam trzeba podpiąć się do zapadki i pociągnąć.
Ostatnio zmieniony 2009-02-18, 14:57 przez Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
kra

2009-02-18, 15:33

Mogłeś też zostawić cos na lampie albo gdzieś tam jak miałes otwartą maskę. Potem zamknąłeś i to coś tam leży, klucz albo inny przedmiot i też może blokować .

Awatar użytkownika
Klubowicz jacek4
Klubowicz
Model Explorera: EX II 1996 OHV

2009-02-18, 15:47

wiec jak jest tak jak napisal ci "KRA" to maska prezy do gory wiec popros kogos aby pociagnal za uchwyt a ty nacisnij na maske nad zamkiem - powinno puscic
jacek4
kom. +48 515 276 140

W walce z ogniem nie ma kompromisów - są zwycięstwa, ale i czasem są porażki...
http://www.youtube.com/watch?v=NErhyfVwscU

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy

2009-02-18, 16:26

a tak na marginesie to każdy powinien sobie założyć awaryjne otwieranie... linka hamulca od roweru powinna wystarczyć. Nie żeby te nasze linki tak pękały ale tak na wszelki wypadek.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „WARSZTAT”