Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

Re: poszukiwania samochodów do kupienia

2009-01-30, 12:41

czy ktoś mógłby coś napisać o tym autku jeśli cokolwiek wie ;)

auto stoi w Zgorzelcu. Czy jest ktoś kto może rzucić na niego okiem? :roll:

na ten moment wiem, że ponoć cieknie olej ze skrzynki.

http://www.allegro.pl/item538791944_for ... enowy.html
Ostatnio zmieniony 2009-01-30, 12:43 przez Hubi, łącznie zmieniany 2 razy.
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

cruscher
Kontakt: Strona WWW

2009-01-31, 00:41

--------------
Coś ostatnio ruch zamarł w tym temacie. :eek: No to może na temat tego auta ktoś skrobnie słów kilka:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7549230
Jeśli potrzeba moge go jakos w przyszłym tygodniu obejrzeć i napisać co i jak z nim.
Dwa duże fordy w mojej stajni: Econoline i Explorer - prezentowały się świetnie.
Pozdrawiam wszystkich Explorerowców z Łodzi i okolic.

Niuftia

2009-01-31, 11:59

--------------

Jeśli potrzeba moge go jakos w przyszłym tygodniu obejrzeć i napisać co i jak z nim.

Byłbym Ci bardzo wdzięczny za rzucenie na okiem na ten samochód. Moja kobita zobaczyła niedawno na ulicy Fiata Qubo i stwierdziła, że to może być samochód w sam raz do wożenia naszych bliźniaków. :eek: Nie muszę chyba wspominać, że się trochę przeraziłem. :x
Ściskam grabę,
Niuftia

ku_ba

2009-02-08, 12:34

witam, raz jeszcze :)
jako że oficjalne powitanie w dziale powitań mam już za sobą pozwolę sobie zadać kilka pytań :-)

czy ktoś z Forumowiczów wie może coś więcej na temat tego autka:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7573354 ?

Obecnie jestem na etapie poszukiwań samochodu 4x4, co prawda głównie pod uwagę brałem Gallopera i Pajero, ale przypadkiem natknąłem się na to ogłoszenie, a Explorery zawsze mi się podobały dlatego też nie wykluczam go. Przekopałem już chyba prawie całe Wasze forum i mniej więcej wiem już coś o tych autkach. ;-)

I teraz kolejne pytanie - czy możecie mi polecić jakiś zakład w Krakowie specjalizujący się w tego typu pojazdach, gdzie mógłbym ewentualnie sprawdzić takie autko? :-)

I może jest jakiś Forumowicz z Krakowa, który ewentualnie mógłby mnie wprowadzić w tajniki Explorera ;-) bo obawiam się, że na chwilę obecną to nawet nie potrafiłbym ruszyć z taką skrzynią :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
BigBoyKR

2009-02-08, 12:44

przedni błotnik zmieniany (albo jako jedyny nie malowany, bo w tym roczniku chyba powinny być paski dookoła auta) pas pod lampami wymieniany. poza tym wnetrze takie jakieś zaniedbane. poduszka kierowcy jakos krzywo, brak zapalniczki, krzywo zaślepki zapalniczki na pod deską, brak relingów na dachu, brak dekielków na kołach.
cena za auto bez gazu troche za duża. ja za swój (też w krakowie) dałem 14 tys z LPG - a to i tak sporo.
ja bym się akurat na ten egzemplarz nie napalał.

[ Dodano: 2009-02-08, 12:45 ]
a no i radio... cd to może miec zmieniarkę ale to co tam jest wsadzone to mi jakies safari przypomina :)
zgrzeszyłem... nie mam już Ex...

ku_ba

2009-02-08, 13:20

dzięki za konkretną opinię. Tak więc tego odpuszczam i poszukuję dalej :-) właśnie też mnie ten błotnik zastanawiał :-/ czyli w oryginale powinny być takie paseczki wokół całego auta?

Awatar użytkownika
BigBoyKR

2009-02-08, 13:27

chyba tak choć głowy sobie nie dam uciąć. mój ma i inne, które widziałem z tych roczników też miały. ale jest sporo takich, które nie mają - jaka przyczyna nie wiem. być może jakies wersje nie miały a być może po prostu jest tyle na rynku aut "odświeżanych" :)

Pershing

2009-02-22, 12:28

Ktokolwiek widzial, ktokolwiek szlyszal, ktokolwiek wie ? ;)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7836994

Bede dzwieczny za jakiekolwiek informacje , albo chociazby wrozenie ze zdjec (cos podejrzanego, nietypowego). Tak sie zapytam... w explo nie bylo plastikowych nadkoli ? Bo tu we wnekach koł widze goła blache ?
Z gory wielkie dzieki :)

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2009-02-22, 12:36

niema nadkoli w tym roczniku
felgi nieoryginalne (nowsze)
moim zdaniem był cały malowany
jak na wersje bez skóry to drogo
ale to moja opinia ;-)
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2009-02-22, 12:42

+ mocno poobijane tylne prawe dzrzwi i jak na moje oko przedni zderzak coś słabo spasowany... :-D
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy

2009-02-22, 12:50

Ktokolwiek widzial, ktokolwiek szlyszal, ktokolwiek wie ? ;)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7836994

Bede dzwieczny za jakiekolwiek informacje , albo chociazby wrozenie ze zdjec (cos podejrzanego, nietypowego). Tak sie zapytam... w explo nie bylo plastikowych nadkoli ? Bo tu we wnekach koł widze goła blache ?
Z gory wielkie dzieki :)
WITAMY NA FORUM. Z tego co patrzę to jedynie widzę, że auto sprowadzone z hameryki a licznik ma w km... to już jest zastanawiające. Reszta chyba OK.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Awatar użytkownika
BigBoyKR

2009-02-22, 12:59

na pewno malowany (lewa strona lakier jest mocno nierówny, brak pasków dookoła. czy wersje amerykańskie nie mają kierunkowskazów w przednich błotnikach?

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2009-02-22, 13:06

Tak jak mówię... wersja amerykańska - one różnią się zasadniczo od europejskich bo są badziej ubogie.

Felgi są oryginalne, opony też... bo opony w ameryce to 235... nie ma kierunku w błotniku - tutaj wyposażenie wnętrza jest bardziej zubożone gdyż jest to wersja XL, najtańsza. Siedzenia welurowe... a to, że malowany to moze być.
Ostatnio zmieniony 2009-02-22, 13:06 przez Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Pershing

2009-02-22, 13:18

niema nadkoli w tym roczniku
No to sie zapytam jak wyglada sprawa korozji wtych miejscach, bo znam blache w fordach :D Pewnie na wiosne to chrupanie na odleglosc slychac ;)
Wlasnie samochod wyglada atrakcyjnie, przyciaga oko, ale takie detale mowia ze cos przy nim bylo rzeźbione... no i ta cena. Wydaje mi sie ze jakies 2kilo za ciezka ;)

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator

2009-02-22, 13:25

No dobra ale ja się zapytam - skąd ty wiesz, że tam nie ma nadkoli? z tego co widzę to owszem, nadkola są. Myślę jednak, że chodzi ci o "przedłużacze" na błotnikach - amerykańskie wersje tak mają i jest to całkiem normalne. Europejskie wersje musiały mieć takie przedłużacze - fartuchy, jak to nazwać... bajery gdyż nasze kodeksy nakazują by opona była zakryta. Pojechałem na pierwsze badanie fabrycznym Explo sprowadzonym z US i pan powiedział mi, że nie dopuści bo koła wystają... ja mu na to, że to przecież fabryczne auto a on, że nic go to nie obchodzi bo koła wystają.

A malowany? Łatwo sprawdzić bo czarne cholernie źle się maluje żeby nie było widać.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”