Jankes
Jankes
co, że zmieliło w koszu? no nie wiem, tego jeszcze nie widziałem ale jak to się mówi, zawsze jest ten pierwszy raz.mógł poprostu puścić kosz
wtedy nie będzie napędu, dźwięk by się też zgadzał...
i jak uporałeś się z tymMam problem z przednim mostem.
Jankes
Jankes a czy TY byłbyś w stanie załatwić takie łożyska i ile by ta cała impreza kosztowałahameryka. Dokładnie to około $15.00 za sztukę plus przesyłka.
zrobiłem tak zatrzymałem auto na lodowisku i włączyłem napędy zajrzałem pod spód i kręciły się tylko trzy koła , próbowałem to kilkakrotnie na śliskim i zawsze było to samo wszystkie koła ciągną oprócz jednegoa skąd wiesz że nie przenosi napędu na jedną półoś?
a ja jednak nie jestem do końca przekonany ,że wszystko jest u mnie ok,nie,tak ma być.pocieszeniem jest też to że masz sprawne LSD w tylnym moście.
przedni most nie ma żadnej blokady mechanizmu różnicowego i zawsze będzie się napędzać jedno koło.wychodzi na to że masz wszystko sprawne bo gdybyś miał popsute chociaż sprzęgiełko półosi to przód by wcale nie działał.tak jak kręci się teraz tylko jedno koło tak kręciła by się tylko półoś tam gdzie uwalone sprzęgiełko,a koła by stały w miejscu.
ok w wolnej chwili tak zrobię ,dam znać co i jakzrób taką próbę:
przy napędzie na N pokręć jedną a potem drugą półośką
wykonaj minimum pół obrotu (jesli dasz radę), bo
po około 1/3 powinno zadziałać sprzęgiełko i dalej już nie przekręcisz
jeśli półośka się da spokojnie kręcić to znaczy, że sprzęgięlko z danej strony jest kaput
reduktor Ci działa, bo to napisałeś więc będziesz miał komplet info