Dzisiaj przy odpalaniu samochodu pojawił mi się taki komunikat: Change oil soon
Czy chodzi o zbliżającą sie inspekcję czyli wymianę oleju.
Tak kasował jak tylko wyjechałem od chevidan po wymianie. Ale nie pamietam ile zrobiłem od tamtego czasu kilemetrów. Wiec nic innego tylko wymienić i sksowac znów.Teraz pytanie - czy przy okazji ostatniej wymiany oleju komputer został skasowany? jak wygląda olej? Ten system nie sprawdza jakości oleju jak to jest w innych autach - on po prostu jest ustawiony, żeby ci przypomnieć o wymianie oleju powiedzmy co 3000 lub co 5000 mil.
Tak czytałem ale zawsze lepiej sie spytać i poznać opinie od innych urzytkowników ex.chyba widziales test olejów które tutaj gdzieś Manius zamieszczał
tego niewiem umnie na konsoli środkowej jest poprostu guzik reset trzyma sie 5s. i kasuje.A jak skasować to z tablicy wskaźników ?? Nie z komputera
Jankes, a jak i za ile kupujesz ten Royal Purple? masz jakies dobre źrudlo zaopatrzenia? Ja tez na początku szukałem tego oleju ale zrezygnowałem, bo ciezko bylo dostac.Ja mam na czarnym 120 000km przebiegu i wlałem przy ostatniej zmianie Royal Purple 5W30 (pełny syntetyk) - zero wycieków, pięknie chodzi. Do zielonego zalałem zaś Castrol Magnatech 15W40 (lekko ponad 290 000 oryginalnych kilosów) i silnik więcej dzwoni.
Do tej pory zalewałem do zielonego Valvoline i nigdy nie było kłopotów... klekotał jedynie na zimnym.
Ach tak...Royal Purple jest prawie nie osiągalny w PL... szukałem i jedno co znalazłem to po 140,00 za litr.
Ja ściągam jeszcze ze Stanów choć przyznam, prowadzę rozmowy z RoyalPurple i Amsoil w sprawie sprzedaży ich produktów.
Cena 6 litrów Royal Purple u mnie w tej chwili to 350,00zł... ale nie jest to wcale reklama...