stały napęd na 4 koła w exI a może i w exII
http://www.allegro.pl/item571090739_nap ... l_4wd.html
to nie jest reduktor do jazdy w terenie - to jest skrzynia, która rozdziela napęd na przód i tył. Daniel po prostu pisał, że można zrobić AWD z jedynki... ze stałym napędem na cztery koła bez przymusu odłączania przodu. Myślę jednka, ze to nie będzie pracować gdyż do tego trzeba też i wały napędowe z Aerostara a to nie podejdzie. Wszystko można zmotać jednak - kwestia kosztów i chęci.ciekawe jakie ma przełożnie...
Może by było to dość dobre rozwiązanie na za duże koła - jak by redukował przełożenie w stosunku do reduktora oryginalnego...
[ Dodano: 2009-03-07, 10:10 ]
No tak ale nie ma "reduktora" - 4L
odpada na katowanie w terenie...
Landłoweł.Tak trochę zboczę z tematu...Jest jakiś samochód terenowy,który ma reduktor bez łańcucha np. na zębatki,czy jakoś inaczej?Chodzi mi o przeniesienie napędu...
do upalania nadaje się każda dyskoteka... im starsza tym lepsza... oprócz ostatnich bo te nowe LR3 to raczej już bulwarówki.yony, a discoteka z 96 roku się nadaje do upalania,czy nie...?
jak zmieniałem oponki w UK to robiłem to w serwisie gdzie przygotowują LR do rajdów.Taka zmotana TD3 po "lekkich" przeróbkach wygląda cacy,ale nie wiem jak to robi w terenie...podejżewam,że na rajdy typu Dakar się nadaje,ale na RAIN FOREST już chyba nie...LR3 to raczej już bulwarówki.