Normalnie załączenie biegu jest wyczuwalne ale u mnie jest to dosyć mocne szarpnięcie.LECIUTKIE szarpniecie przy zmianie z pozycji P, czy N, na D moze nie byc zadna wadą. Tylko pytanie jak powazne jest to szarpniecie.
Zmienia bardzo płynnie i nie ma jakiegokolwiek poślizgu.Skoro stwierdzasz ze podczas jazdy plynnie zmienia biegi, nic sie nie slizga to podejrzewam ze skrzynia jest OK.
Miałem już kilka automatów w tym Forda Windstara.Nie wiem tylko na ile precyzyjne sa twoje wypowiedzi, oraz czy w ogole kiedy kolwiek miales doczynienia z automatem.
Olej klarowny, czysty, brak zapachu spalenizny, smak słodko-kwaśnyNatomiast napewno warto by sprawdzic w jakim stanie jest olej (zapach, gestosc, kolor).

Nie napisałem, że hamulce się zepsuły. Podczas zakupu sprawdziłem, że auto hamuje ale nie sprawdziłem jak.Nie sadze aby w inny stanie byly jak go kupowałes. W pare dni by sie tak diametralnie nie zmienila sytuacja.
Jaki olej jest zalecany do tych silników.Przede wszystkim 4,0L to nie 18 w Dieslu. Takze ciche to one napewno nie sa i nigdy nie beda, ale proponował bym wymiane oleju na cos pozadnego
[ Dodano: 2009-03-15, 13:00 ]
Codziennie wychodzą nowe rzeczy:
Sprzęgło wiskotyczne chodzi cały czas na sztywno.
Do baku mieści się około 40 litrów benzyny, a powinno chyba dwa razy więcej.
Na szczęście już się wziąłem za naprawianie i za miesiąc lub dwa może skończę.