Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
remi

"młody" explorer

2009-03-15, 10:24

Dzień dobry!
przegapiłem, tak mi sie wydaje, dobry moment na kupno młodszego, (mam 1999/2000 r.) 1-2 letnie chodziły po ca. 95 tys. a teraz nie ma żadnej uczciwej oferty, zapytam znających temat, może szukać w Niemczech?
pozdrawiam, Remi

Pa100

Re: poszukiwania samochodów do kupienia

2009-03-15, 11:33

Tylko dlaczego tutaj :?: (w tym dziale)

już jest w dobrym.....
Ostatnio zmieniony 2009-03-15, 11:44 przez Pa100, łącznie zmieniany 1 raz.

kristo

zakup exp

2009-03-16, 08:45

Mam klika pytań. poniewz jestem totalnym leszczem jesli chodzi o tego typu autka (4x4) a juz nie wspomne o fordach explorer'ach;]

Chce sobie takiego zafundowac tz. explorer limited 4,0 207KM 1999r automat. na co zwrocic uwage przy zakupie?? czy warto wogole zainwestowac w tego potwora czy szukac innej ternoweczki?? nie bede jezdzil w terenie no moze czasami delikatnie po lesie. podkreslam ze to moje pierwsze auto tego typu...ojciec kiedys mial gallopera to nawet fajnie sie smigało... zgóry dzieki i prosze o opinie

Piotr1963

2009-03-16, 11:09

Kristo - przede wszystkim sprawdź skrzynię i napedy. Moze warto podłączyc sprzęt do skanera - wtedy zobaczysz co i jak.

[ Dodano: 2009-03-16, 11:11 ]
w Pruszkowie sa ludziska z Forum - i to calkiem niexli w te klocki - popros ich o pomoc

kristo

2009-03-16, 11:14

aha juz wiem gdzie jest moj temat hhaha i z gory przepraszam ze nie zwrocilem uwagi na opcje szukaj wczesniej;]. za pomoc tez dziekuje;] ale warto sie w to bawic?? zeby nie bylo tak ze ja zamiast jezdzic bede stal na stacji benzynowej albo w warsztacie;] wiadomo pali bo taki duzy chlop pic musi ale ile srednio wam wychodz

Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

2009-03-16, 11:51

wiadomo pali bo taki duzy chlop pic musi ale ile srednio wam wychodz
http://www.explorerclubpolska.com/forum ... t=spalanie
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

kristo

2009-03-16, 12:27

a jeszcze krotkie pytanie co do EX I czy EXII?? co mniej awaryjne lepsze itp..

Awatar użytkownika
Hubi
Model Explorera: EX I 1994 hotwheels

2009-03-16, 13:53

a ja mam też krótkie - kiedy zaczniesz korzystać z opcji SZUKAJ???? :->

http://www.explorerclubpolska.com/forum ... php?t=3662
Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 13:54 przez Hubi, łącznie zmieniany 1 raz.
w EXI nie ma rzeczy trudnych - czasem tylko są czasochłonne :chillout: 517015460

glob_mobile

2009-03-16, 16:07

zeby nie bylo tak ze ja zamiast jezdzic bede stal na stacji benzynowej albo w warsztacie
Kazdy samochod ma swoje gorsze chwile, wiec warsztat napewno odwiedzisz. Trzeba dbac o nie i kochac mimo wszystko ;-) Spalanie... no coz... Moj w trasie przy spokojnej jezdzie potrafi zejsc do 13, 14L, w miescie zwykle ok 20L, czasem i wiecej. W tym wypadku dostajesz "cos" za "cos". Osobiscie bardzo szybko nauczylem sie poprostu nie przywiazywac do tego wiekszej uwagi. Lepiej jest poprostu wylaczyc swiadomosc tego faktu. Tobie tez tak bym radzil, poprostu mniej boli ;-)

Przy kupnie zwroc najwieksza uwage na skrzynie, jak poszukasz po forum to dowiesz sie w jaki sposob nalezy to zrobic. Kolejna sprawa to napedy.
Jeden i drugi ma swoje wady i zalety. I generacja ma poprostu dusze i to cos... (moje subiektywne zdanie), II jest przede wszystkim nowsza. Nie rozumiem tylko po co zaparles sie na limited. Raczej szukaj takiego ktory bedzie w dobrym stanie i w dobrej cenie, wcale nie jest tak prosto znalesc dobrego EX, trzeba czasu i troche szczescia. Jesli w przyszlosci bedziesz potrzebowal rady to wal do mnie na PW. Mieszkam w Warszawie wiec w miare mozliwosci moge sluzyc ci porada.

Przy okazji... Kolega Hubi dobrze zwrocil ci uwage na opcje "SZUKAJ". Szybciej i latwiej znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania ;-)
Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 16:11 przez glob_mobile, łącznie zmieniany 1 raz.

kristo

2009-03-17, 08:14

ok wielkie dzieki napewno skorzystam :grin: dlaczego limited...juz wyjasniam... szukam sobie jakiejs fajnej terenuweczki i w sobote odwiedzilem komis na jerozolimskich patrze a tam stoi wlasnie EX II limited wsiadlem i...sie zakochalem potem poprosilem o jazde probna i....sie zakochalem ale nie musi byc to oczywiscie limited poprostu ma byc EX a ze to akurat byl limited tak sie zasugerowalem bo w sumie od tego sie zaczela milosc moja do tego autka;] ale przy zakupie napewno nie bede sie tym kierowal ze limited nie poprostu chce takiego i juz!!! haha

glob_mobile

2009-03-17, 10:15

To skoro sie tak w nim zakochałes to czemu od razu nie brałes? ;-)

Pa100

2009-03-17, 10:26

To skoro sie tak w nim zakochałes to czemu od razu nie brałes? ;-)
A to akurat nie jest wcale takie złe podejście nie ufać pierwszemu zauroczeniu tylko sprawdzić kilka egzemplarzy ;-)

kristo

2009-03-17, 11:02

dokladnie na spokojnie poczekam popatrze uzbieram kaske na tyle zeby jeszcze zrobic super przegladzik i ewentualnie wyeliminowac jakis problemik... kaske juz na autko mam;] i wlasnie po to sie zarejstrowalem na tym forum by zasiegnac opini od specjalistow :mrgreen:

[ Dodano: 2009-03-17, 13:36 ]
a pozatym z tego co tu czytam fajnie by bylo jakby od razu zagazowany potworek byl :mrgreen: bo ja duzo jezdze w trasy a bardzo duzo po miescie wiec musi byc gaz

Awatar użytkownika
adam533

2009-03-17, 19:29

kristo, z tego co rozmawiałem z właścicielem tego auta wiem że cena jest atrakcyjna
chyba że komis coś dołożył,może dogadać się z właścicielem :?:

kristo

2009-03-18, 08:18

a jesli mozesz to zdradzisz mi jaka cena bo komis chce 17,900 netto czyli doliczamy jeszcze podatek

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”