U mnie tempomat jest po drugiej stronie... widziałem jednak i po jednej i po drugiej stronie...
filtr węglowy powinien być poniżej lampy, może być schowany gdzieś nad nadkolem zaraz za ścianą czołową.
masz dwa czujniki temperatury - jeden co podaje na wskaźnik, drugi co podaje dane do komputera. Nie wiesz, który ci padł?[ Dodano: 2009-03-23, 15:42 ]
ach, zapomniałem chyba o ważnej informacji ,test zrobiłem na odłączonym przewodzie(wężyku) .A teraz powtórzyłem na zapiętym i oto wynik --------1----1--1-----1--1----1-------1111---------1111--------1111....i dalej już się powtarzał seria błysków, czyli według mnie 12 i 22 .Czujnik temp. wody do wymiany?
w sumie nie wiem czy któryś z tych czujników od wody mi padł ,wskaźnik wychyla się tylko w korkach , ale nie przywiązywałem do tego wagi bo gdzieś ,chba nawet na tym forum wyczytałem że jest to standard. fabrycznymasz dwa czujniki temperatury - jeden co podaje na wskaźnik, drugi co podaje dane do komputera. Nie wiesz, który ci padł?
(te " zbiorniki" są)Co do tego pojemnika... próżniowy to może być filtr węglowy. Może to też być grucha, znajduje się ona po prawej stronie (pasażera stronie w komorze silnika. Idzie do niej rurka podciśnienia z choinki z tyłu kolektora dolotu a z niej do nagrzewnicy. Podciśnienie na nagrzewnicę (regulacja temperatury nawiewu) reguluje otwarciem klapki zimnego powietrza na nagrzewnicy.
nie, jakoś nie mam sumienia go zagazować.julek1270, a czy Twój Ex ma instalację gazową??