mam już reduktor na stole chce się do niego zabrać ale się boje bo nie wiem czy nic z niego nie wyskoczy albo coś -jakieś sprężynka- nie wiem... Czy takie rozpołowienie jest proste?
i jaka jest dostępność tego łożyska?
1. Spuść olej.
2. Odkręć śruby mocujące shift-motorek, odkręć wszystkie śruby z obudowy, odkręć śrubę mocującą flanszę tylnego wału, zdejm flanszę, zdejm obudowę. Możesz też odkręcić i wyjąć sensory reduktora ale nie musisz - często łamią się przy próbie podważenia. Po zdjęciu obudowy odkręć elektromagnes zapinania 4x4, który znajduje się wokoło wyjścia na tylny wał (trzy nakrętki). Brązowy kabelek wyjm z wtyczki (wtyczka rozbieralna) - wyjm elektromagnes. Pdo spodem masz łożysko zabezpieczone pierścieniem (3/4). Wyjm zabezpieczenie. Łożysko możesz wyciągnąć ściągaczem - jeśli da się wyciągnąć ręką to gniazdo jest wybite i obudowa jest do wymiany. Łożysko jest dostępne - weź stare, jedź do sklepu z łożyskami - oni już ci je dobiorą.
Przy składaniu uważaj na właściwe położenie wybieraka do załączania napędu 4LOW. To wszystko. Chyba

Ostatnio zmieniony 2009-03-25, 22:14 przez
Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.