Explorer nie ma. Musiałabyś odłączyć na bardzo długo żeby immo rozprogramowało się. Jedynie jak radio masz europejskie to moze być potrzebny kod do radia.Takie małe pytanko mam co do akumulatora. Tata mnie zapytał czy odłączałam już aku,że nie zna się na tych nowych ale myśli,że mogę mieć jaja bo jak odłacze akumulator i podłącze go znowu to potrzebny jest jakiś kod aby on później znowu chodził. A skoro ja kupiłam Exa bez książki to nieciekawie będzie. To prawda? Każdy Explorer ma swój kod?
Bondek zdaje się miał kłopoty z odpaleniem swego po naprawie ale jest jakiś magik z Wołomina co to każde auto do żywych przywróci. Trzeba programować od nowa komputer z kluczami, inaczej po prostu rozrusznik będzie kręcił i nic się nie będzie działo.no to bardzo dlugo niestety u jednego z kolegow z forum trwalo ledwie 3 miesiacei immo zapomnialo swojego wlasciciela. Ale na krotkie odlaczenia typu tydzien, dwa, trzy to mozna bez stresu w ogole odpinac. Tylko potem po odpaleniu trzeba pamietac zeby auto sobie te 5-10 min popracowalo coby komputer sobie wszystko poustawial.
no właśnie to ford, mój stał bez bakterii ponad rok i po zamianie silnika , coś już mu się chyba poprzestawiało, bo coś nie zabardzo dobrze pracuje no i apetyt mu wzrósłW zasadzie to immo nie ma prawa zgubić kodów kluczy, nawet po 5 latach bez bakterii.
W zasadzie... ale to Ford, więc wszystko możliwe, za to je przecież m.in. kochamy
Co do programowania - wystarczy warsztat, który ma fordowskiego FDS-a, czy WDS-a.