wiem że bez przeróbk się nie wsadzi, ale jak weżmiesz most i wachacze (całe zawieszenie przednie) to wejdzie. nawet otworow nie trzeba wiercic
a i tak wyjdzie taniej niż kupować lift do II
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
Jankes bedziesz cos dzialal z tym dodatkowym piorem
ford explorer 98r.
Flowmaster 44 !!!
Swap engine for mustang 2010 r.
Bądź takim ojcem, żeby największą karą dla Twojego dziecka było to, że wrócisz później do domu !!!
pióro woziłem przez jakiś czas w bagażniku co by zajechać do kowala i podpytać czy by zrobił i za ile... no i dzisiaj wylądowało w garażu bo pakowałem samochód do wyjazdu świątecznego... po świętach - tak myślę...
ford explorer 98r.
Flowmaster 44 !!!
Swap engine for mustang 2010 r.
Bądź takim ojcem, żeby największą karą dla Twojego dziecka było to, że wrócisz później do domu !!!
Weź pod uwagę że ktoś musi kupić materiał, obrobić go (wytoczyć lub pospawać - bezpiecznie) i zamontować to wszystko odkręcając zapieczone śruby ...eeeee.... grubości
A tak poza tym to w najbliższym czasie będę miał czas się tym zająć.
piotrek ja za tą kasę bym się nie podjął, wiem czym to smierdzi
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie
SHREK '09 4.0 V6 OHV
Stworzyłem POTWORA
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo więc jest SHREK
Raz mi się udało to zrobić bez większych problemów - raz.
Cenę podałem za opcję optymistyczną... jeśli będzie jaiś dramat to wiadomo że cena musi być adekwatna do włożonego trudu.
spoko mozna dodac od zwyklego poldka. ale dodac nie wymienic. u mnie dziala. jedyne problemy jakie napotkalem to koniecznosc "zrobienia" nowych srub do skrecenia resorow i pokombinowanie nad nowymi obejmami do nich. reszta to bulka z maslem
pzdr piotr_z
EX II - czarne i zabrane przez zone
chevrolet venture 3,4