Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
benchi

Re: Pojemność zbiorników

2009-04-06, 10:12

A co do zbiornika benzyny - coś jest nie tak skoro powinno wejść dużo więcej a nie wchodzi. Z tym, że może to być też wina odpowietrznika, który jest zatkany.

Gdyby to był tylko odpowietrznik to nie miałbym możliwości zatankowania pełnego zbiornika i wskaźnik pokazywałby mi stan faktyczny czyli po zatankowaniu 38 litrów (powiedzmy, że więcej nie wchodzi) pokazywałby około połowy.
Jednak jest inaczej:
Po zatankowaniu 38 litrów pokazuje prawie pełny zbiornik...

Odnośnie LPG rozumiem, że muszę znaleźć dobrego gaziarza co mi to wszystko (pływak + kąt ustawienia zaworu) wyreguluje.
Zna ktoś dobrego gaziarza z okolic Wrocławia?
Ostatnio zmieniony 2009-04-06, 10:15 przez benchi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fotomysz
Kontakt: Strona WWW

2009-04-06, 10:19

benchi, weż kolego w kanisterek 10 litrów benzynki i wyjeździj aż zacznie przerywać i wtedy zatankuj i zobacz ile wejdzie :P
bo możesz mieć tak że masz jeszcze pół zbiornika a plywak jest zalany i pokazuje "empty' :D
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2009-04-06, 20:43

bo możesz mieć tak że masz jeszcze pół zbiornika a plywak jest zalany i pokazuje "empty' :D
ja mam tak w zbiorniku od gazu irytowałem się że mam mały zbiornik i co 100km muszę tankować
aż tu dnia pewnego stojąc w kolejce na regulacje u gazownika przeglądałem od niechcenia papiery od gazu a tam napisane 56l
to zastosowałem metodę "jeździj aż zgaśnie" i okazało się że zbiornik jest normalny tylko wskaźnik nie teges :D
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy

2009-04-06, 21:20

ja mam tak w zbiorniku od gazu irytowałem się że mam mały zbiornik i co 100km muszę tankować
aż tu dnia pewnego stojąc w kolejce na regulacje u gazownika przeglądałem od niechcenia papiery od gazu a tam napisane 56l
to zastosowałem metodę "jeździj aż zgaśnie" i okazało się że zbiornik jest normalny tylko wskaźnik nie teges :D
wskaźniki gazu chyba wszystkie tak pokazują - nigdy nie wiadomo ile tego gazu tak naprawdę jest. I jedziesz i jedziesz a później trzeba szukać stacji jak ci wyłączy i szkoda tyle beny na darmo spalać.
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

kszesz

2009-04-06, 21:36

Ja stosuję metodę lekko zmodyfikowaną, jadę do momentu aż przełączy się na auto (palą się obie diody czerwona-benzyna, zółta-lpg) wtedy jeszcze daje gaz ale to juz ostatnie opary i szukam stacji do tankowania i jeszcze mi nigdy nie zgasł.
Wskażnik można podregulować śrubką przy butli podkręcic zakres tylko trzeba do tego cierpliwosci bo poziom LPG jest zaczytywany co kilka minut i nie wiadomo czy krecimy we właściwa stronę, auto musi stać na płaskim, poziomym terenie i oczywiscie z włączonym zapłonem.

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2009-04-06, 21:46

u mnie albo jedzie albo nie :D
ja całe życie jeździłem według kilometrów bo nigdy nie miałem żadnych fikuśnych instalacji ze wskaźnikami :D
teraz mam to sobie chciałem poużywać "a wyszło jak zwykle" :D
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

Awatar użytkownika
fotomysz

2009-04-07, 00:27

kszesz, u ciebe tak można bo masz starą instalację na blosie, a nowe instalacje jak spadnie ciśnienie to albo nie ciągnie, lub w sekwencji przełacza na benzynę :D
i nie mżna tak jak w starych poczciwych na delikatnym gazie jeszcze 10km do stacji się doczołgać :P
Explorer '99 4.0L V6 + LPG, zawiecha +2" up .......... na razie :P
SHREK '09 4.0 V6 OHV :D
Stworzyłem POTWORA ;P
Miał być jeszce Sport ale się nie udalo :P więc jest SHREK

Wróć do „WARSZTAT”