Witam Bardzo Serdecznie "__ JOŁ JOŁ
Czy ktoś wymieniał piastę "na cegłówkach" hehe pod domem jeżeli tak czy jest to skomplikowane ??
Prosze o radę
Co tu Ci kolego radzić... Prosta sprawa i zajmuje do 35-40 minut (mi tyle zajęła wymiana w moim Ex). Co prawda może być problem ze śrubami jak już koleżanka wspomniała, ale to potraktujesz je WD40 i będzie gitara. Na cegłówkach to bym nie próbował. Nie wiem skąd ten pomysł w ogóle. Ale dobry lewarek i nie potrzebny Ci będzie żaden kanał. Zaręczam bo sam tak robiłem u siebie w garażuCzy ktoś wymieniał piastę "na cegłówkach" hehe pod domem jeżeli tak czy jest to skomplikowane ??
Nie ma szans jak śruby są dobrze zapieczone... Po mordędze na lewarku trzeba było pojechać na kanał - tam wystarczyła chwila... mimo wszystko trzeba wejś ć pod auto bo trudno jest wejść "na tył" do śrub.Ale dobry lewarek i nie potrzebny Ci będzie żaden kanał. Zaręczam bo sam tak robiłem u siebie w garażu
i tak z jeden pustak będzie potrzebny na kanale po zdjęciu koła, żeby "przytrzymać" autoNa cegłówkach to bym nie próbował.
Co ty mówiszNie ma szans jak śruby są dobrze zapieczone... Po mordędze na lewarku trzeba było pojechać na kanał - tam wystarczyła chwila... mimo wszystko trzeba wejś ć pod auto bo trudno jest wejść "na tył" do śrub.