Witam
Wczoraj po silnych ulewach zauważyłem że cieknie mi woda z nad lusterka wstecznego. Da się jakoś to naprawić? Mam zdjąć tę uszczęlkę co jest wokół przedniej szyby i jakoś uszczelnić czy jak?
Ok wierzę na słowo... Przepraszam za gafę, ale poprostu się nie znamuwierz mi , -moja poprzednia profesja to : lakiernik samochodowy
Spoko, akwariowe itp. są ok co do adhezji, trwałości i nieuszkadzania rzeczy w koło, ja podpowiadam przemysłowe czy do elektroniki, bo one dodatkowo są znacznie mniej lepkie, i zalewają pięknie każdą ryskę (ten 5140 którego używam, jest do zalewania np. elektroniki jako masa samopoziomująca), co z typowymi masami uszczelniającymi nie zawsze wychodzi, nawet jak się je wciska.Boni - ja używałem silikonu do akwarium , nie wiem jak inne , ale są też typowe do samochodów które wytrzymują wysokie temperatury i nie są agresywne bo powodowały by utlenianie i korozję metalowych i aluminiowych uszczelnień itp , ale ten do akwarium się sprawdził ponad rok i jest oki,. a lakieru ani uszczelki nie naruszył
pozdro