Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
gizio

świeży potrzebuje troche info!

2009-08-05, 23:58

Witam !!!jestem świeżakiem do tej pory miałem tylko renówki a exII mam od tygodnia no może półtora. Chciał bym się dowiedzieć na temat podstawowej obsługi tego potwora.Do renówek maiłem książkę WKŁ a tu nie mogę nictakiego namieżyć.Na co zwracać uwagę itp. :-) :?: i jeszcze jedno mam silnik 4.0 v6 z 1996 jakiej jest to mocy?????
Ostatnio zmieniony 2009-08-06, 00:12 przez gizio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

Re: świeży potrzebuje troche info!

2009-08-06, 06:00

wpadnij do dzialu powitan na poczatek :)
potem instrukcje mozesz znalezc tutaj: http://www.explorerclubpolska.com.pl/fo ... 4674#64674
jesli to rocznik 1996 to zapewne bedziesz mial silnik OHV czyli w okolicach 156 KM. Generalnie zajrzyj do dzialu BAZA INFORMACJI oraz polecam opcje szukaj na gorze forum - sporo postow jest juz napisanych na interesujace Cie tematy.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Awatar użytkownika
Moderator Jankes
Moderator
Model Explorera: Każdy
Kontakt: Strona WWW

Re: świeży potrzebuje troche info!

2009-08-06, 23:54

Żeby nie obgadywać ale jeśli masz jednostkę OHV to masz lepszy silnik niż okryty chwałą już SOHC. Kto pilnuje ten jedzie - jeśli będziesz dbał o auto chwilę pojeździsz - teraz jak już masz Exa, sprawdź go dokładnie. Prosto - poczytaj forum, zadawaj pytania jak coś nie wiesz...

witaj na forum!
Yankee Kustoms
Chicago, Illinois

gizio

HMMMM!!!!

2009-08-08, 11:35

No to zaczynam szperać i zapoznawać się z tym sprzętem. Faktycznie kupiłem go do ciągnięcia przyczepki kampingowej bo scenic zmienił sie w motorówkę i ledwo wróciłem z nad morza, i wsumie przez przypadek po wszelkiego typu psełdo terenówki kosztują kupę kasy a jak widziałem honde terenową która załadowana bagażami też wyglądała jak motorówka więc wybrałem potwora bo jest solidny. No i po przejechani paru kilometrów EX wpadłem w zachwyt ( fak faktem miałem problemy z lewą nogą bo z manuala na automat) :mrgreen:

Wróć do „WARSZTAT”