czyli co ma sprzęgło wiskotyczne tak jak w mniejszych autach SUV to raczej dobre rozwiązanie na zimę a wszystkie roczniki miały funkcję auto chodzi mi o te z silnikiem ohvnie ma mechanizmu różnicowego ale jest rozwiązanie AUTO które pozwala jeździć po asfalcie na tyle a w razie uślizgu dołącza się przód
dzięki za odpowiedz czyli to całkiem fajne autoOHV ma 2wd, 4x4auto i 4x4low natomiast SOHC ma 4x4Auto, 4x4High i 4x4Low
jak to jest fizycznie zrealizowane to nie wiem
mogą mogąjeżdzimy tam gdzie inni jeździć nie mogą![]()
nie trzeba, wystarczy wykrzyż by jedno koło straciło przyczepność a dwa z osi która stoi na ziemi powinny pociągnąc,a jak w normalnych warunkach sprawdzić napędy czy są sprawne czy trzeba szukać błota
Ex niema blokady międzyosiowej czy jak to tam nazywa więc po takim numerze poprostu zostaniesz leżeć tam gdzie wjechałeśwystarczy wykrzyż by jedno koło straciło przyczepność a dwa z osi która stoi na ziemi powinny pociągnąc
To Perkuter mnie oszukałEx niema blokady międzyosiowej czy jak to tam nazywa więc po takim numerze poprostu zostaniesz leżeć tam gdzie wjechałeśwystarczy wykrzyż by jedno koło straciło przyczepność a dwa z osi która stoi na ziemi powinny pociągnąc
no tak nie do końca bo wystarczy że jedno koło podniesiesz do góry (czytaj straci podparcie) i stoiszzapięcie na sztywno przodu z tyłem w praktyce to to samo co zablokowana międzyosiówka.