Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Leszek

Re: swiatla mijania

2009-11-30, 22:37

geos1, tutaj masz przykładowy link z aukcją takich żarówek
http://moto.allegro.pl/item809198156_za ... 1_usa.html
Skazany na bluesa
Mając samochód z napędem 4x4 zakopiesz się w bardziej niedostępnym miejscu...

Awatar użytkownika
geos1
Model Explorera: Chevrolet Trailblazer 4.2

2009-12-04, 23:13

:-) żaróweczki wymienione; dostęp słaby ale jest! i nie trzeba nic więcej demontować; reflektorki ustawione. :-D Zamontowane Philips Vison +. Widać wyraźną poprawę w stosunku do żarówek zwykłych;
Dzięki wszystkim za pomoc.
geos1
A.P.

cruscher
Kontakt: Strona WWW

2009-12-08, 03:21

Mam tylko nadzieję że nikt z was nie założy hid burak-xenon czy coś w tym rodzaju, bo takich samolubnych debili coraz więcej na drogach, a mimo braku atestu i rażenia policja ma to w gdzieś. Ja tam się często przed tym zjawiskiem jak nic więcej nie jedzie, bronię robieniem "zdjęcia" długimi w końcowej fazie mijania :shock: .
Cóż jeśli robi się to z głową to efekt jest widoczny tylko dla kierowcy danego auta. Mam u siebie założone właśnie bi-xenon HID i powiem szczerze, że trochę się tego obawiałem, ale po odpowiednim ustawieniu lamp nikogo nie oślepiam, a widoczność jest rewelacyjna. Do tego nie ma wiele roboty przy montażu, ale polecam założenie skpryskiwaczy do tego bo jak się klosz upaprze to wtedy jest problem. Niestety jest na drogach mnóstwo aut które oślepiają swoimi ksenonami, ale to jest także przy fabrycznych ksenonach. Problem jest tylko, że faktycznie nie mają w większości te zestawy żadnych atestów. Ja mam co prawda niby zestaw sygnowany przez Siemensa ale to i tak jakaś chinszczyzna, ale mimo wszystko polecam, tylko trzeba lampy potem ustawić żeby nieoślepiać innych użytkowników dróg.
Dwa duże fordy w mojej stajni: Econoline i Explorer - prezentowały się świetnie.
Pozdrawiam wszystkich Explorerowców z Łodzi i okolic.

Awatar użytkownika
piotrek16v

2009-12-08, 11:15

eee opowiadacie moze dostep nie jest najlepszy ale tragedii nie ma ja wymieniam w 15 min obie H4 u siebie bez wyjmowania kierunków (jedyny problem mam z tym drucikiem sprężynką co żarówke trzyma ale to załatwiam śrubokrętem)

co do żarówek polecam PHILIPS GT150 teraz sprzedawany pod nazwą NIGHT GUIDE czy jakos tak
Niestety ani tanie ani wytrzymałe

ale w testach gazet typu auto świat czy motor już nie pamiętam w której wyszło że najlepszy jest OSRAM NIGHTBREAKER

no i trochę mniej kosztuje od PHILIPSA chyba nawet
Ostatnio zmieniony 2009-12-08, 11:19 przez piotrek16v, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „WARSZTAT”