samochód ma stac jak zmieniasz a u mnie w II inaczej się nie da, - tylko na hamulcu, a dlaczego ? - nie wnikałem tylko robię tak jak ma byc
czy u ciebie da się zmieniac bez hamulca ?
Chyba pomyliłeś ze sprzęgłem w manualuzawsze trzymamy hamulec zmieniając bieg
Właśnie opisałeś prostą receptę na zarżnięcie skrzyni.Chyba pomyliłeś ze sprzęgłem w manualu, między D, 2 i 1 można w czasie jazdy, ale przy zmianie z D na N i na R nie ma potrzeby wciskania hamulca, tylko jak z P zmieniasz na inny jest blokada. Ja często staje na światłach na N i startuje sobie zmieniając na D bez żadnego wciskania hamulca.
Masz na myśli przerzucanie w czasie jazdy czy, ruszanie bez wciskania? Możesz wytłumaczyć dla czego tak uważasz? Przejechałem ok 70tyś, na tej skrzyni przez 2.5 roku jeszcze działaWłaśnie opisałeś prostą receptę na zarżnięcie skrzyni.Chyba pomyliłeś ze sprzęgłem w manualu, między D, 2 i 1 można w czasie jazdy, ale przy zmianie z D na N i na R nie ma potrzeby wciskania hamulca, tylko jak z P zmieniasz na inny jest blokada. Ja często staje na światłach na N i startuje sobie zmieniając na D bez żadnego wciskania hamulca.
Najlepsza rada dla początkujących to lewą nogę schowac pod fotel i wszystko obsługiwać tylko prawą. (O ile ktos ma prawą nogęskrzynka zrobiona jest tak, ze wcisniety poedal hamulca na pozycji D nie zagraza skrzynce, no chyba ze przy okazji wciskasz pedal gazu