Panowie jak jade na gazie to swieci sie kontrolka czerwona akumulatora a na benzynie nie. Jak sie zatrzymuje to wskazowka od akumulatora troszke odniza jak zawsze a jak ruszam podnosi sie wiec chyba laduje co to moze oznaczac?
kurcze ale kable mi wymieniali przy alternatorze musialem wracac bo gaz sie nie chcial wlaczyc to zamienil kable odwrotnie i gaz i beznyna dzialaja ale zobaczylem ze kontrolka na gazie od aku caly czas swieci czy to moze byc kwestia zlego podlaczenia tak samo jak z gazem bylo?
Skoro sie świeci kontrolka to nie jest wszystko w porządku. Kontrolka jak sama nazwa wskazuje ma kontrolować. Jeżeli świeci cały czas to nie spełnia funkcji jakią dla niej przewidział producent. Ot i wsio.
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię
tak zgadzam sie ale ta instalacje gazowa to ja mam dziwna jakas samorubka bo to tylko na gazie sie swiei na benzynie wszystko oki a narazie niech sie swieci jak lubi wszystko dziala jak nalezy aku laduje
o to chodzi ze poprawiali i co najlepsze zrobili po poprawce ze lampka nie swieciela od aku na gazie ale nie ladowalo i wracalem po raz kolejny to spowrotem zrobili tak przynajmniej laduje, nie wiem czy to ich wina juz sam mowili ze strasznie ktos wczesniej pokombinowal ze elektyka u mnie i to bardzo bardzo