Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
BigBoyKR

Re: Co myslicie o tym?

2010-03-01, 06:41

Nie ma chyba czegoś takiego... za to pamiętaj, że i najlepsza instalację można spitolić złym montażem (zły dotyk montera boli całe życie). Najlepszym przykładem jest moja instalacja STAG 300.... dobrze, że montował to poprzedni właściciel bo ja bym fachowcom conieco pourywał i mogliby w operze występować.
zgrzeszyłem... nie mam już Ex...

Awatar użytkownika
resetx
Model Explorera: EX II 1997 SOHC
Kontakt: Strona WWW

2010-03-01, 19:50

Nie ma chyba czegoś takiego... za to pamiętaj, że i najlepsza instalację można spitolić złym montażem (zły dotyk montera boli całe życie). Najlepszym przykładem jest moja instalacja STAG 300.... dobrze, że montował to poprzedni właściciel bo ja bym fachowcom conieco pourywał i mogliby w operze występować.

No fakt, gaz to jest dosc warzliwy temat, a pytalem dlatego bo widzialem jak "super" firma zamontowala gazownie u szwagra w exie, no i "szalu" nie robi, chyba ze w kazdym exie tak bardzo spada moc i auto jakos dziwnie pracuje (ale w to watpie). Tak wiec bede musial poszukac konkretnych fachowcow albo exa z dobra instalacja 8) :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2010-03-01, 19:57

resetx, Exu bardzo dobrze przyjmują instalacje. Jeżeli jest wyrażny spadek mocy to ewidentnie sprtolona robota.
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Awatar użytkownika
resetx

2010-03-01, 20:10

No tez mi sie tak wlasnie wydaje ze tak powinno byc, tym bardziej ze czytalem tutaj o tym na forum. I dlatego tez padlo moje pytanie co do typu - firmy gazu zeby nie miec takich efektow, no ale tak jak pisal kolega firma firma a partactwo partactwem... Wszystko do przemyslenia (co gdzie i jak) ;-) Bo przeciez sie nie pali :)

bitels16

2010-03-01, 21:37

ja mam założonego STAG 300 i nie mam żadnych problemów,(nawet gdy ostro mrożiło)firma która zakładała LPG,specjalizowała się tylko w tym zakresie,warto poszukać dobrej lub polecanej gazowni :idea: :evil: ,

MoC

2010-03-01, 22:02

Coprawda mam EX III ale też mam Staga 300 a kupiłem autko w środku największych mrozów. I nic się nie działo, jedynie to mała nieszczelność kiedy podjechałem na sprawdzenie.

No i tak jak napisał kolega bitels16 trzeba znaleźć dobry zakład w tym się specjalizujący a wszystko powinno być ok :)

Awatar użytkownika
resetx

2010-03-01, 23:26

Kilka razy juz mi sie zucilo w oczy "stag 300" :) Tak czy owak dzieki za wyrazenie wlasnej opinii, zawsze to dla mnie jakis punkt zaczepny :)

Awatar użytkownika
tomb2

2010-03-02, 10:46

Ja mam instalacje BIGAS(sekwencja) pierwsza generacja która ma juz 6 lat i działa super. kiedy były mrozy w okolicach -20 dwa razy za wcześnie przełączył się na gaz i zgasł:-) poza tymi dwoma przypadkami chodzi baz zarzutów. kolega który 6 lat temu zakładał tez nie miał żadnych problemów. Jedyny problem to serwis w W-wie 2 miejsca które znam i wiem ze dobrze zrobią w jednym z nich była zakładana(Targówek ul.Codzienna) . W Łodzi szukałem nie znalazłem. Zgadzam się z kolegami ze przed założeniem instalacji trzeba znaleźć dobrego montera popytać poszukać itp. Ja polecam Targówek ul. Codzienna pan który ostatnio serwisował mi instalacje strasznie nie miły i marudny miałem już zrezygnować ale dobry fachowiec wiec zacisnąłem zęby i zostawiłem auto.
Ostatnio zmieniony 2010-03-02, 10:51 przez tomb2, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”