to też przerabiałem...gdy mocno mu przycisne to piszczy mi to urządzenie od gazu ,które w ten sposób stwierdza,ze wlaśnie gazu nie ma
A nie chodziło o to że parownik może być za mały??? Generalnie chodziło o to że jak mu depniesz dobrze to parownik ma za małą wydajnoiść do potrzeb silnika 4.0 LKtoś mówił,że coś tam jest za małe,czy ma za mały przepływ (fachowe stwierdzenia,nie ma co ).
nie zgodze się, dobrze ustawiona instalka i brak np lewego powietrza (żeby skład mieszanki był OK) i check nie ma prawa się palić. Też długi czas walczyłem ze składem mieszanki u siebie, najpierw uszczelki pod kolektorem, potem dobra konfiguracja sekwencji i check już się nie pojawia.Ale świecąca się kontrolka w autach amerykańskich to ponoć standard przy instalacji LPG.
niestety nie jest to wszystko takie prosteA najprostrzy sposob to zrobic diagnostyke komputerowa wtedy bedzie wszystko jasne.
Co masz na myśli pisząc o programie ? Centralka program ma wpisany, co najwyżej mogą wykasować się ustawienia mapy wtrysków chociaż też nie powinny, a jeśli już się wykasują centralka dokona autoadaptacji na bazie wtrysków benzyny.Dzieje sie tak za kazdym razem po odlaczeniu akumulatora.