wracam niestety z tematem, od jakiegoś czasu były problemu z jazdą na PB nadal, tzn przyduszało go na niskich obrotach, jak już się rozbujał to jako tako jechal, ale gaz w podłogę powodował znowu zduszenie, na LPG żadnych kłopotów - komputer czysty od błędów. Ostatnio padła mi pompka paliwa - wymieniłem ale problem pozostał.
Mam teraz pytanie do osób które mają 99-01 - czyli układ paliwowy bez powrotu. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy np po nocy albo dłuższym postoju, ciśnienie na listwie paliwowej jest nadal utrzymywane? (chodzi o ten zaworek w okolicach EGR, pod przepustnicą mniej więcej). U mnie jest tak, że po nocy w ogóle nie ma ciśnienia - z wciśniętego zaworka nie leci ani kropla. Dopiero uruchomienie pompy "napełnia" znowu układ. Jeśli okaże się, że jest ciśnienie u Was, to pewnie mam jednak walnięty ten regulator który jest na końcu listwy wtryskowej i podpięty jest do podciśnienia.
Mowa o tym ustrojstwie:
zrobiłem jeszcze zczytanie zamrożonej ramki od błędów i wykazuje na niej (pomimo braku błędu z OBDII):
Evaporative Canister Vent Solenoid Circuit Fault
może w tym tkwi problem ?
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...