Panowie wszedzie w serwisach mowia ze lepiej szukac uzywanej sprawnej skrzyni bo krzycza taki sumy za remonty ze sie w glowie nie miesci i mowia lepeij nowa uzywke

Rozumię że zależy Ci na czasie , bo remont ASB troche potrwa , przełożenie około 4 godzin , ale powiem na swoim przykładzie , mam zapasową skrzynie (nie jest na sprzedaż) ,kupiłem całe auto na części za 3500zł (9500 koron) i jak miałbym sprzedawać ASB to na pewno nie za mniej jak 2500 (jest po remoncie , tak zapewniał szwed, a i sam sie przekonałem jeżdżąc tym autem) , więc z tego co wyczytałem na forum remonty skrzyń mieszczą się w tych granicach i wiesz co masz .
Patrząc na oferty na Allegro to większośc jest za około 3000 koła , te za 1700 to jakbym kupował to tylko na części (choć pewnie można mieć farta ale to jest loteria)
Byłe również w sytuacji pod bramkowej , bo padła mi skrzynia w Szwecji i ryzyk fizyk (musiałem)kupiłem ze szrotu używke za 5000 koron , (2000zł) nie jest idealna ale na razie działa.
Więc resumując lepiej jest wyremontować swoją , chyba że dysponujesz większą gotówką(ale chyba pisałeś że lecisz już na długach przez forda) i kupisz używke a swoją dasz do remontu.
Ot, takie moje zdanie.
Czarny Eddie Bauer 6"lift opony 35" Big Horn Maxxis tel. 533563182