witam
Szkoda że dopiwero dziś usiadłem do kompa to bym doradził coś innego niz blaupunkt
Jesli chodzi o nawigacje to robiłem ostatnio kolejne mocne rozeznanie na rynku bo sam wymieniam już piaty zestaw
I powiem tak nawigacja dedykowana to jest to co tygryski lubia najbardziej.
Najważniejsze są mapy.
Najleprza mapa świata to bezwzględnie TOMTOM
ale samej POLSKI to tylko AUTOMAPA
Pamietajmy ze do automapy mamy do dyspozycji super serwis
http://www.mobilne.net/
gdzie sa dokladane przez uzytkownikow punkty POI radary, stacje, a nawet nocne ssaki czyli Nemrod może wiedzieć gdzie może polować na szkodniki

. Naprawdę jest duzo przydatnych informcji POLECAM
Jesli chodzi o sprzęt to się szybko zmienia ale aktualnie warty uwagi jest Navroad 430
Jeżeli chcecie poczytać to tu jest duzy test
www.pdaclub.pl
Podstawowe zelety
DUZY wyświetlacz 4,3' Można miec na raz zainstalowanych kilka aplikacj tomtom automape i inne, a jednoczesnie jest dedykowany
Posiada pełny wyłącznik zasilania i 9 godzin pracy na bateri Oczywiście zapytacie po co mi to w samochodzie? Ale są sytuacje gdzie się przydaje szczególnie na klikudniowych wypadach w góry. I juz nie trzeba kupowac kolejnego recznego GPS
Z mojego doświadczenia z nawigacjami mogę ustawlic pewne priorytety pdczas zakupu poza ceną.
1 Duzy, jasny, ergonomiczny
2 Dedykowany ale z mozliwościa instalacji MAP które chce
3 Dobra wydajność anteny GPS i oczywiscie tylko na ukladzie Sirf III
4 Prędkość działania (powyżej pewnej prędkości procesorów to już jest nieistotne bo wszystko działa tak samo)
5 Predkośc uruchamiania (zimny start itd.)
6 inne funkcje poza GPS mogą nie muszą Bo to ma byc nawigacja a nie robot kuchenny.
Dobra jakby ktos chciał jakieś info to pisac