To ja wrócę do właściwego tematu

.
A więc opony 235x75x15 Fulda Tramp 4x4 , jeździłem na nich chyba w każdych warunkach i ogólna ocena (na 10 możliwych) dałbym 4+ , trochę surowa ocena ale jak są do wszystkiego to są do niczego

, w błocie wogóle się nie czyszczą , robią się sliki

, na mokrym asfalcie nie radze ostro hamować , idą jak po lodzie, no jedynie na szutrze nie mogę się przyczepić , ogólnie nie kupie ich więcej.
Cooper Discoverer Radial AST 31x10,5x15 -tych nie miałem nowych ale mogę powiedzieć że punkt wyżej je oceniam , mimo bardzo słabych boków (uwaga na krawężniki)
Hankook Winter I*Pike 235x75x15 - nie są to opony AT a dużo lepiej sprawowały się w błocie i w śniegu od w/w ocena 6,5pkt.
No i teraz mam założone BFG AT 32x11,5x15 - co prawda z czyszczeniem się w błocie jest trochę problem ,trzeba dośc mocno przygazować ale oczyszczają się , w śniegu niestety ustępują Hankook-om , być może że są szersze , na asfalcie (oj czego to ja się nie nasłuchałem jak je kupiłem , że niby głośne jak TIR) nie słyszę różnicy między zimowymi Hankook a BFG a są szersze , w jeździe odczuwalne są niestety opory toczenia zwłaszcza w błocie i w śniegu, oceniam je na 7 pkt.
Są to tylko opony AT (oprócz Hankook), następne będą już MT.
Czarny Eddie Bauer 6"lift opony 35" Big Horn Maxxis tel. 533563182