Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Swierzak

Gasnie na wolnych i podczas jazdy???

2010-04-26, 04:29

Witam wszystkich mam maly albo duzy problem ze swoim expo II z 97' silnik gasnie na wolnych obrotach zarowno na biegu jak i na neutralu ale zdaza sie mu ze przxerywa podczas jazdy na wyzszych obrotach???? to sie dzieje bez znaczenia czy silnik zimny czy cieply ale prawie zawsze gdy jest okolo 1/4 baku paliwa i mniej jak jest 1/2 albo wiecej to te obiawy znikaja nic sie niedzieje a autko jezdzi jak mazenie:).. prosze o porady i z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
LukMan

Re: Gasnie na wolnych i podczas jazdy???

2010-04-26, 05:30

Wymien filtr paliwowy,sprawdz pompe paliwowa, moze juz nie domaga.
Трактор No.1....

Swierzak

2010-04-26, 05:36

no tak ale tak sie dzieje tylko jak jest malo bezyny? sprawdze tak jak mowisz i napewno napisze jakie rezultaty to przynioslo...z gory dzieki

Awatar użytkownika
LukMan

2010-04-26, 05:48

no tak ale tak sie dzieje tylko jak jest malo bezyny?
moze byc , ze filtr zapchany i jak jedziesz na wyzszych obrotach za malo paliwa dostaje sie do cylindrow i go poprostu dlawi :-)
Трактор No.1....

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

2010-04-26, 05:55

też zacząłbym od filtra, koszty śmieszne, a może się coś wyjaśnić, następna w kolejce pompka, najlepiej zrzucić bak i obejrzeć w jakim stanie jest filterek na pompce, bo to też da sporo informacji jak pompka sobie radzi.

i wystarczy jeden wątek w tym samym temacie :)
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

Swierzak

2010-04-26, 22:23

no dzieki koledzy na weekendzie sie za niego biore... napewno dam znac jak mi poszlo... mam nasdzieje ze pomoze pozdrawiam i dziekuje ;-)

Wróć do „WARSZTAT”