Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
BigBoyKR

Re: jest taki Sport...

2010-05-03, 21:35

Może być też coś nie halo na listwie z wtryskami.
- droga zabawa?
Kij wie. Nowych częsci raczej nie dostaniesz. Cały kompletny silnik za 2-3 kółka kupisz ;)
Mi się najbardziej widzi ta pompa, jeździł na LPG to pewnie w baku pusto, mogło coś przytkać mimo filtra.
zgrzeszyłem... nie mam już Ex...

MaciejNowak

2010-05-03, 21:38

A instalacja II gen? Musi byc sekwencja żeby bylo dobrze?

MaciejNowak

2010-05-03, 21:39

Panowie - bardzo wam dziękuję raz jeszcze. pozwoliłem sobie spisac wasze numery tel. Gdyby mi sie coś tam nie podobało - zadzwonię ok?

Awatar użytkownika
BigBoyKR

2010-05-03, 21:49

Z tel nie ma problemu. Co do instalacji - niech się wypowiedzą Ci, co mieli kontakt z II. Generalnie nie każdy spec potrafi sobie z sekwencją poradzić i wtedy średnio to działa. Zobacz czy nie ma śladów wystrzałów, czy obroty nie latają bo może być uszkodzony przepływomierz od strzałów. Zwróć też uwagę czy pod maską nie ma rzeźby jakiegoś domorosłego mechanika, uszczelnienia taśmą izolacyjną, silikon czerwony i zwykły i tak dalej. Byłoby później cięzko dochodzić do tego, co mu mogłoby dolegać.
zgrzeszyłem... nie mam już Ex...

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2010-05-03, 22:02

Jeżeli chodzi o problemy na Pb to ja stawiam na pompę. Nie każdy wie że w exach powinno byc min 1/4 baku nawet jak jeździmy na LPG, bo wtedy łatwo zatrzeć pompę własnie. Dobranie odpowiedniej pompy to droga przez mękę, ale o tym to Radek mógłby cos pwiedzieć. Co do drugiej generacji instalacji to ja za wiele nie powiem bo mam sekwencję, ale z tego co pamiętam to trzeba zwrócić uwagę na wielkośc parownika. Z tego co czytałem często jesto jest tak że parownik poprostu jest za mały do potrzeb silnika 4.0, no ale jak obecny właściciel nie ma problemów z instalacją to nie ma tematu. W razie czego zawsze możesz powiedziec żeby opóścił troche bo będziesz musiał założyć sekwencję :mrgreen:
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

MaciejNowak

2010-05-03, 22:14

cena na dziś jest juz sporo niższa więc na "pakiet startowy" bedzie.... Rozumiem, ze macie jakis warsztat godny polecenia w stolicy?

Konrad Wawa

2010-05-06, 19:43

i jak kupiony????

benchi

2010-05-24, 15:34

Ogłoszenie wróciło więc chyba się nie sprzedał.

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”