Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.

homologacja

Moderatorzy: starwind, resetx, Hubi

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

Re: homologacja

2010-05-04, 22:32

Niech ci daignosta wystawi zaświadczenie, że lapmy sa przerobione w ten sposób że spełniają wymogi prawa polskiego.
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

dorka

2010-05-04, 22:35

allegro !!!!!!!!! już też przerabiałam

dorka

2010-05-04, 22:41

tu masz racje poproszę o wystawienie takiego zaświadczenia i zobaczymy może się uda, czyli wynika że trafiłam na prawdziwych .................. lepiej nie będę kończyć, ale nie brakuje mi słów
a mam pytanie czy u ciebie nie ma napisów na lampach dot

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2010-05-04, 22:51

Ja mam jedyneczkę z reichu i nie mam problemów :)
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

dorka

2010-05-04, 23:01

no tak
dzisiaj się dowiedziałam że do około 2000 roku były jeszcze sprzedawane na rynek europejski, dlatego nie było problemu, a ja go mam , ale czy to ma teraz znaczenie, muszę znaleźć logiczne wyjście z sytuacji, miałam wiele zapału że uda mi się tą sprawę załatwić szybko mając świadomość że auto jest technicznie w dobrym stanie, całkowicie sprawne... ale samochód stoi a mój zapał z dnia na dzień maleje.

MoC

2010-05-04, 23:07

Też mam EXa z 2002 roku, może dość krótko ale poprzedni właściciele nie wspominali o żadnym problemie z przerobionymi światłami.

Ale sprawa faktycznie dziwna, bywa że ludziom na amerykańskich światłach nic nie robią przez lata (wspominałem na forum o przypadku mojego koli co ma 3000GT Mitsu i już 4 lata jeździ na nie przerobionych światłach) a tutaj doczepiają się do przerobionych. :roll:

dorka

2010-05-04, 23:07

czyli że ... kupiłeś go z Niemiec, fajnie i bez problemu super

my go kupowaliśmy w Polsce,

zarejestrowany na polskich rejestracja, tylko pan od którego go kupiliśmy, ściągnął go z usa i jeździł niecały rok,
ale jestem zła na tą policję
Ostatnio zmieniony 2010-05-04, 23:24 przez dorka, łącznie zmieniany 1 raz.

dorka

2010-05-04, 23:11

no właśnie ja też nie miałam problemu do 28 kwietnia 23.30, bardzo dziwna sprawa i nikomu nie życzę spotkania z tak upierdliwymi młodymi policjantami po szkoleniu,

dorka

2010-05-04, 23:19

przepraszam mam pytanie
czy na lampach jest oznaczenie dot, czy inne, bo to jest dla mnie bardzo ważne, może są inne lampy nie mające napisu dot...

MoC

2010-05-04, 23:24

A gdzie konkretnie to oznaczenie się znajduję? To jutro rano sprawdzę u siebie (najlepiej zobaczyć by było zdjęcie jak to u ciebie wygląda).

Awatar użytkownika
MCX

2010-05-04, 23:35

Na przednich lampach to chyba "R " powinno być a z tyłu to żółty kierunek i przeciwmgielne i to wszystko , swoją drogą to na strasznych służbistów trafiłaś .
ford explorer 98r.
Flowmaster 44 !!!
Swap engine for mustang 2010 r.
Bądź takim ojcem, żeby największą karą dla Twojego dziecka było to, że wrócisz później do domu !!!

dorka

2010-05-04, 23:35

z przodu samochodu u góry na lampie, nawet nie trzeba otwierać maski, jednak dobrze się przyjżec widać napis DOT, przezroczysty, wytłoczony w wewnątrz lampy
a z tyłu na boku świateł no i też trzeba trochę poszukać , gdyby nie ci kretyni nawet bym nie wiedziała o takich sprawach, ale
a ja trafiłam na takich........., że z latarkami w nocy mi szukali

dorka

2010-05-04, 23:37

służbistów to za ładnie powiedziane, mam tyle problemów przez ich nadgorliwość, nikomu tego nie życzę
Ostatnio zmieniony 2010-05-04, 23:39 przez dorka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
geos1
Model Explorera: Chevrolet Trailblazer 4.2

2010-05-04, 23:53

Moim zdaniem: nie ma co biegać i czytać literek; lampy mają swiecic pod odpowiednimi kątami i już! tak by nie świecić w oczy innych! weź w łape zaświadczenie ze auto jest sprawne i idź po odbiór dowodu. Jak będą robić problemy to idź wyżej: do komendanta...itd... Zadnych przerobek dziwnych nie rob. Dowód musza oddać jezeli auto jest sprawne technicznie! i już.
A jezeli nikt ci nie wyda takiego zaswiadczenia to jedz do ASO - tam maja tez swoje stacje diagnostyczne; powiedza ci o co chodzi z tymi lampami; zwróc sie do Ford Polska.. niech ci powiedzą dokładnie jak rozwiazac problem;
I nie rozdrabniać sie w szukanie literek... tylko działać sensownie!!!
Pozdro... i powodzenia :mrgreen: No i napisz gdzie wyjeżdzasz w najbliższy weekend Fordzikiem!! :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2010-05-05, 00:00 przez geos1, łącznie zmieniany 2 razy.
geos1
A.P.

dorka

2010-05-05, 00:28

dzięki, ale jak się dowiadywałam pomimo, że z autem jest ok co do światełek, to żadna stacja diagnostyczna mi nie wyda zaświadczenia jak zobaczy treśc pisemka

brak homologacji europejskiej na przednich reflektorach oraz tylnych lampach

i to oni mi znaleźli literki DOT, po czym zabrali dowód.
Dzięki za podpowiedź, na pewno tak zrobię, wielkie dzięki.
Chciałabym wyjechać, ale w tej sytuacji nie mam do tego głowy. Jeżeli wszystko sie pomyślnie zakończy na pewno ten przestój sobie odbiję. Pozdrawiam

Wróć do „WARSZTAT”