Jak napisałem , 2,5 kpl. Mogę podać namiary. Nawiasem mówiąc Qubi robił mi wczoraj łożysko w kole ( jest moim mistrzem od exów godnym polecenia bo inni chcieli dyfer wymieniać) a przy okazji wpadł Rafbor ( miło było poznać osobiściekurcze skąd wy bierzecie te ceny? ja właśnie z ciekawości zadzwoniłem do gościa w Słupsku ... sekwencyjny gaz z butlą w miejscu koła zapasowego do Explorera ...uwaga 4800... to już nawet do Wawki za 3500 się opłaca jechać.
jak mojego się nie uda uratować to na pewno po namiary się zgłoszę w sumie w Tomaszowie jeszcze nie byłem więc wycieczkę się zorganizujeJak napisałem , 2,5 kpl. Mogę podać namiary. Nawiasem mówiąc Qubi robił mi wczoraj łożysko w kole ( jest moim mistrzem od exów godnym polecenia bo inni chcieli dyfer wymieniać) a przy okazji wpadł Rafbor ( miło było poznać osobiście. Obaj stwierdzili, że silnik chodzi ładnie. Przypominam, że bez żadnej regulacji po 15 tyś. przejechanych kilometrów ( nawet 16 się dopatrzyłem po przeliczeniu.)
okjak mojego się nie uda uratować to na pewno po namiary się zgłoszę w sumie w Tomaszowie jeszcze nie byłem więc wycieczkę się zorganizujeJak napisałem , 2,5 kpl. Mogę podać namiary. Nawiasem mówiąc Qubi robił mi wczoraj łożysko w kole ( jest moim mistrzem od exów godnym polecenia bo inni chcieli dyfer wymieniać) a przy okazji wpadł Rafbor ( miło było poznać osobiście. Obaj stwierdzili, że silnik chodzi ładnie. Przypominam, że bez żadnej regulacji po 15 tyś. przejechanych kilometrów ( nawet 16 się dopatrzyłem po przeliczeniu.)
Ci który mi montowali namawiali mnie na inst 2-giej generacji, montowali do ex-a kilka razy i bez problemów.Ja w swojej jedynce pomyślę o Blosie.
Potwierdzam oczywiście i pozdrawiamObaj stwierdzili, że silnik chodzi ładnie