Temat emulatora sondy przerabiałem tez a dokładnie czterech emulatorów bo są cztery sondy i teoretycznie jest to jakieś rozwiązanie ale praktycznie nie działa bo czas emulacji jest za długi tzn jak przełączy się na gaz i w momencie samego przełączenia i tak chwytał błąd a ze Ford w oprogramowaniu pokazuje albo prawa stronę albo lewą to ciężko było stwierdzić która sonda najpierw zaczyna pobierać odczyt czy pierwsza przed katalizatorem czy za katalizatorem.
[ Dodano: 2010-07-03, 10:07 ]
no ale czy to tak jak by nie oszukiwalo komputera i na bierzaco kasowalo bledow? to ze je bedzie kasowac np. co chwile, chyba za bardzo nie zmieni tego owego problemu. fakt, bedzie radosc dla oczu ze nie scwieci sie check ale czy cos poza tym? Lepiej chyba znalezc "fachmana" ktory dobrze to wszystko "zestroi"

Dokładnie chodzi oto by w czasie rzeczywistym były kasowane błędy jadąc na LPG bo jak niema błędów to ex nie jest w trybie serwisowym. A czy to dobre rozwiązanie pewnie ze lepiej bylo by znaleśc fachmana by to wyregulował na beton ale ja sam szczerze regulowałem soeje LPG przez dwa dnie i to regulowałem typowo na odczycie z sądy lambda a wystarczyło tylko zatankować innego gazu i juz chek na desce i tryb serwisowy. Wiadomo ze zle wyregulowana instalacja sekwencyjna tez moze dokonac spustoszenia w silniku wypalenie zaworów dziury w tlokach itp ale to juz skrajnosć. Jesli chodzi o fachmanów to jak ktos takiego znajdzie to pewnie udam sie doniego ja ze swoją instalacja walczyłem długo konsultowalem sie z wieloma gazownikami i w wiekszości padała decyzja cztery sondy=emulator eobd. Dobra reasomując najpierw jak najlepiej wuregulować gaz a potem emulator i bedzie ok.