Tak na szybko o trasie po Jurze. Startujemy jutro o 9-tej z Krakowa. Trasa zaczyna się w Podzamczu w Ogrodzieńcu. Jak ktoś się chce dołączyć to zapraszam (501507598). Niestety nie ma mozliwości przesunięcia terminu - tzn ja mogę najwyżej się tam wybac drugi raz

Teraz co do trasy Żywieckiej. Zaliczyliśmy ja dzisiaj. Oznaczona w przewodniku jako trudna. No więc nie była trudna przez pierwsze 50 km ... a poźniej dowaliło zjazd półtora kilometra wąskim wąwozem z błotem, luźnymi kamieniami, konarami i drzewami na ścianach wąwozu. Uważam, że albo ostatnie deszcze tak rozwaliły ten wąwóz albo auto swiat nie przejechał tamtędy tą Skodą (z całym szacunkiem do Skody).
Jeszcze o trasie. jakieś 2/3 to asfalt po wąskich drogach - ale bardzo sympatycznie, świetne widoki, 1/3 to głownie drogi szutrowe, kamieniste, sporadycznie trawiaste i błotniste. Jest kilka stromych podjazdów i ten jeden zarąbisty zjazd w dół... może jak jest sucho to jest ok, ja parę razy miałem ciepło w pewnych okolicach

Dobra,
Teraz zdjęcia (a i jeszcze jedno. po drodze zaliczyliśmy Kozubnik - północna strona góry Żar - to te ruiny, świetny klimat).
KLIK ZDJĘCIA
Log z GPS - sama trasa offroad GPS trasa
Log z GPS - cała trasa z Krakowa przez Kozubnik KLIK cała trasa z dojazdem przez Kozubnik
jakby co to pytac