Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

Re: kupno skrzyni biegów

2010-08-18, 20:50

Jedynka powinna być na bank. Dupa nie fachowiec od ASB. A jaki olej ci wlał??? Zacznij od specyfikacji oleju i jego stanu. Poczytaj forum, jest suło info o ASB, to cie naprowadzi, a w ogóle to zostaw auto u gościa, albo niech oddaje kasę. mam nadzieję że pokazał ci rachunki za części i regenerację konwertera?
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Sylwester120719

2010-08-19, 20:44

Koledzy , nie nie widzialem zadnych rachunkow za czesci , DZIEKUJE za info na temat regulacji , moj blad jesli chodzi o kase fakt dalem sie wykolowac , ale nie teraz mam to na glowie , co do oleju to tez nic nie wiem gdyz tez nie widzialem nawed butelki . od niego ,poprostu zaufalem dobremu wrazeniu jaki zrobil na mnie on sam jak i jego warsztat . koledzy prosze o rade co dalej robic ?? czy macie moze jakies pomysły ??

Sylwester120719

2010-08-19, 20:48

konwerter wiem na pewno ze mam po regeneracji gdyz widzialem stary byl tak zajechany od zimera tam gdzie popma pracuje ze prawie ta rurka sie rozpadla na dwie czesci a i widzialem drugi konwerter przed montarzem , bo akurat bylem w tym warsztacie , niestety ani rachunkow na bebechy samej skrzyni ani zadnych czesci nie widzialem .
prosze o pomoc co dalej robic ??

Awatar użytkownika
Klubowicz RAFBOR
Klubowicz

2010-08-19, 21:58

Na początek spróbuj się dowiedzieć jaki masz olej zalalany. W tych skrzyniach olej ma kolosalne znaczenie. Jeżeli jest zły niech mechanik zacznie od wymiany na odpowiedni i pilnuje odpowiedniego poziomu, aha i niech robi wymianę dynamiczną jak zalał jakiś badziew. Wiele osób miało problemy przez zalanie niewłaściwego oleju.
Jak to nie pomorze niech zwala skrzynkę od nowa, albo oddaje kasę za robociznę i rachunki za części, jak za coś nie ma rachunku a policzył niech też oddaje.
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię

Awatar użytkownika
Krzysztof Kurek

2010-08-19, 22:45

Wymienił cwaniak konwerter, bo to umi :560: , na tym etapie olej nie ma znaczenia, auto musi ruszyć z jedynki i ch...
Nękaj gościa telefonami z pytaniem "czy już????" aż się kombinator powiesi, ja uwielbiam to robić z takimi fajansiarzami.
Nic innego Ci nie pozostaje.
Nie bierz nic na wiarę, sam wszystko badaj...

Sylwester120719

2010-08-20, 20:50

Witam was koledzy ponownie dziekuje Bardzo Serdecznie za pomoc , Zrobilem mu dzis wizyte w tym warsztacie nie wiedzial jak sie tumaczyc ...

... a on mi obiecal ze najpuzniej we wtorek odda mi sprawne auto . ale musial podpisac oswiadczenie przy policji ze tak sie stanie wiec musze przyznac ze zadowolony jestem

[ Komentarz dodany przez: starwind: 2010-08-21, 08:54 ]
Mały EDIT treści niepotrzebnych
Ostatnio zmieniony 2010-08-21, 08:53 przez Sylwester120719, łącznie zmieniany 1 raz.

Sylwester120719

2010-08-20, 20:55

cala sprazwa dziala sie do popoludnia , a co lepsze popoludniu sam do mnie zadzwonil i powiedzialm ze musi mi wymienic sterownik i czy sie zgadzam na to , calkiem inne podejscie do calej sprawy mial , powiedzialem mu tylko ze przypominam ze nie mam zamiaru za nic placic , a on na to stwierdzil ze on tylko potrzebuje mojej zgody i ze niczym innym mam sie nie martwic i dobre dwie minuty mnie zapewnial ze zdarzy do wtorku ,

Sylwester120719

2010-08-20, 20:59

podejrzewam ze wystarczajaco goscia wystraszylem . mam nadzieje ze tym razem spelni dana obietnice . milego panowie dla wszystkich , JESZCZE RAZ BARDZO WIELKIE DZIEKUJE ZA POMOC WSZYSTKIM UCZESTNICZACYM .

Awatar użytkownika
Moderator starwind
Moderator
Model Explorera: '96 3" lift 32"BFG MT
Kontakt: Google+

2010-08-21, 08:55

Najważniejsze że udało się nieuczciwego pana mechanika nakłonić do współpracy :D
Niech Moc Będzie z Nami :lol:
Adam

Sylwester120719

2010-08-26, 20:05

Koledzy to znow ja mam jeszcze jedno takie pytanko ?? mianowicie wymiana sterownika skrzyni asb A4LD czy jest to dosc skomplikowana sprawa ?? jak dlugo moze zajac taka wymiana czasu ?? i czy osoba posiadajaca podstawowa wiedze mechaniczna pojazdow da sobie rade z wymiana tego sterownika ?? prosze o szybka odpowiedz , gdyz bardzo mi zalerzy na czasie .

Wróć do „SKRZYNIE AUTOMATYCZNE ASB”