Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
T3rror
Kontakt: Strona WWW

Ex III - proszę o opinie

2010-08-19, 13:22

Witam,
Jak pisałem w powitalni poszukuję dla siebie Exa, najchętniej III i znalazłem na Alledrogo tego sprzęta:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9163961
Czy ktoś go może zna? może już ktoś go ogladał?
Widziałem go wczoraj. Blachy w porządku, nie widać, zeby był skłądany z trzech innych, normalne poprawki na masce po kamykach itp, równe odległości spasowania.
Silnik chodzi równo, cicho, nic nie rzęzi itp, poza lekko wibrującym kółkiem napinającym pasek. To kółko niczego nie napędza, ale lekko wibruje i kumpel straszy, że naprawa może dojść do 1000 PLNów. Poza tym nie działa radio. Komisarz ;) twierdził, że to wina bezpiecznika, ale przejrzeliścmy z kumplem obie skrzynki bezpiecznikowe i te odpowiedzialne za audio są OK. Nie wiem ile może kosztować naprawa, ale to nie jest najważniejsze. W ogłoszeniu koleś pisze, że auto ma elektryczne fotele - jest tylko kierowcy. Swoją szosą: w obu fotelach jest klawisz włączający jakiś silniczek w fotelu ale ż żadnym przypadku nie wyczailiśmy co on zmienia. Położenia na pewno nie.
Generalnie auto sprawia dobre wrażenie, acz... może komuś udało się coś więcej dowiedzieć?
Wdzięczny będę za opinie
Ostatnio zmieniony 2010-08-19, 15:27 przez T3rror, łącznie zmieniany 1 raz.
T3rror | poszukujący

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator
Model Explorera: SOHC 99, OHV Sport 92
Kontakt: Strona WWW Facebook

Re: Ex III - proszę o opinie

2010-08-19, 13:29

w którym miejscu w Babicach on stoi ? nie kojarzę tam komisu żadnego - możemy się umówić na miejscu jakby co - to moje rejony - i jeszcze raz go przejrzeć.

Aaaa chyba, na tej drodze w stronę Bronisz - to jeśli tam - to już jakiś czas to auto się tam kisi :( z parę miesięcy będzie.

co do napinacza - to są po jakieś 250-300 plnów więc nie wiem skąd 1000 :eek: poza tym to że pracuje - znaczy napina :D
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Rad-T, łącznie zmieniany 1 raz.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...

T3rror

2010-08-19, 15:36

w którym miejscu w Babicach on stoi ? nie kojarzę tam komisu żadnego - możemy się umówić na miejscu jakby co - to moje rejony - i jeszcze raz go przejrzeć.
Dokładnie tu: http://satanizm.eu/sAtanista-DemOluje-grobowIec.jpg (link nie prowadzi do jpg, tylko do Google Maps - po prostu najfajniesza skracarka linków ;) )
Aaaa chyba, na tej drodze w stronę Bronisz - to jeśli tam - to już jakiś czas to auto się tam kisi :( z parę miesięcy będzie.
Stoi od marca, wcześniej miał znacznie wyższą cenę. Na szybie widać, że było 42 000, komisarz mówi, że jeszcze parę dni wcześniej było 36 000, ale właściciel jedzie do USA po kolejną partię i nie chce tego kisić. Wiem, tłumaczenie komisarza, podejrzenia miny, ale jeśli dałoby się go porządnie obejrzeć i zbadać stan techniczy to byłoby cool. Ja mam ten dylemat, że mój synek jest niepełnosprawny i jego wózek zajmuje 2/3 bagażniak Tourana, który mały nie jest. Fotelik samochodowy tez do małych nie należy ale w Sport Tracu się zmieści.
Mały problem jest taki, że mi księgowa zakazała teraz wydawania kasy. Musze jeszze miesiąc poczekać. Wrrrr!!

Swoją drogą w załączniku jest fota VINu - ja nic nie znalazłem - "VIN nieprawidłowy" na paru stronach z searchami. Może ktoś potrafi to sprawdzić?
co do napinacza - to są po jakieś 250-300 plnów więc nie wiem skąd 1000 :eek: poza tym to że pracuje - znaczy napina :D
Kółko pasowe działa, ale wibruje lekko na boki. Kumpel miał podobne doświadczenia z silnikami TDI więc to może stąd ta cena? Nie znam się ;) Mam TDI, które się nie chce zepsuć :)
Załączniki
IMG_0580.jpg
VIN tego EXa
IMG_0580.jpg (72.96 KiB) Przejrzano 3486 razy
Ostatnio zmieniony 2010-08-19, 15:58 przez T3rror, łącznie zmieniany 2 razy.
T3rror | poszukujący

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2010-08-19, 18:01

VIN jest OK:

1FMZU77E23UC06855

http://www.motoverse.com/tools/vinDecod ... E23UC06855

www.carfax.com
carfax pisze o 8 wpisach o tym aucie, ale jakich to już trzeba sobie kupić :(

T3rror

2010-08-20, 13:52

Pogadam z komisarzem, jesli się zgodzi na sprawdzenie i nie bedzie miny to go chyba kupię i moge mu oddać kasę. Jak bedzie mina - jego strata.
Rad-T - to znajdziesz chwile, zeby go ze mną oblookać?
T3rror | poszukujący

Awatar użytkownika
Rad-T
Administrator

2010-08-20, 13:54

w poniedziałek jakoś ? najchętniej z rana tylko nie wiem od której komis otwarty.

T3rror

2010-08-24, 17:07

Qrde, zarobiony jestem. Daj znać kiedy by Ci pasowało, nawet w ciągu dnia to się postaram dostosować. THX
T3rror | poszukujący

Wróć do „SAMOCHODY Z OGŁOSZEŃ”