Witam wszystkich forumowiczów. Ja co prawda nieco z innej bajki, bo Jeepnięty jestem. Ale łączy nas miłość do dużych silników i amerykańskich aut. Na forum Explorera interesują mnie doświadczenia Wasze w zakresie ASB, bo to temat i materia skomplikowana, a znalezienie dobrego (mam na myśli DOBREGO!) fachowca od ASB graniczy z cudem. A Explorer? Może kiedyś? Kto wie? Ale najpierw będzie Suburban jak Bóg da i partia pozwoli.
Brzmi cudownie! A jeszcze cudowniej jak wydech zmieniłem na Flowmaster 50 Deltaflow, bo kupiłem Jeepka z przepalonym i trochę dziurawym tłumikiem fabrycznym, to przy okazji wymiany zainwestowałem we Flowmastera. Widzę, że tu na forum Explorerów to jak nie Jeep to LR się trafi. Moja Pani ma Disco II 4,6V8 HSE - piękny czołg z fajnymi blokadami i ramą. Mój Jeep wygląda przy Disco II jak resorak Matchboxa.
Tak sobie czytam to forum Explorera i od razu zauważam jakiś wyższy poziom merytoryczny i intelektualny oraz mniejsze emocje niż na forum jeepowym. Przyjemniej tu i mniej ciśnieniowców i przemądrzalców.
Trójmiasto wita!!
Zanim z żoną kupiliśmy Exika to największym konkurentem Fordka był właśnie Jeepek Cherokee i przyznam się, że czasami "łoglądnem se" jeszcze za Jeepkiem Hmmm... 5,2...Bajka!
Ostatnio zmieniony 2010-08-26, 11:43 przez Valdi, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Exik II z '95r. 4,0+ LPG- teraz śmiga w Kwidzynie
Lincoln Continental (przejściówka) z '88r. 3,8 +LPG
Była też nasza "panna"- Nissan Almerka 1,4S z '96r... teraz jeżdzi w Iławie
Tak sobie czytam to forum Explorera i od razu zauważam jakiś wyższy poziom merytoryczny i intelektualny oraz mniejsze emocje niż na forum jeepowym. Przyjemniej tu i mniej ciśnieniowców i przemądrzalców.
cześć, pozdrowienia z Warszazwy
Co do Jeepka to identyczną zabawke ma nasz kolega z forum (Qubi) i do tego ma warsztat w Łomiankach. Robił moja skrzynkę i jestem zadowolony. Co prawda trochę jest zawalony robotą, ale "swojego" zawsze gdzieś tam wciśnie
Pozdrawiam
Rafal
503 185 961 jak nie odbiorę to oddzwonię
Witaj, mam ten motorek w Ram B 250, 5,2. Super motor do napraw a i na LPG chodzi genialnie. Czy w twoim aucie jest skrzynia typu TF 3-biegowa?
Kolega robił moją za 900zł, miał ją przywieziona do warsztatu , a ja sobie ją potem wrzuciłem tylko do auta. Hula elegancko
Ostatnio zmieniony 2010-08-28, 11:30 przez Krzysztof Kurek, łącznie zmieniany 1 raz.