Podczas wycieczki po Bałkanach przytrafiło się zmielenie pompy wspomagania w Jeep ZJ 5,9. Byliśmy 15km od Belgradu. Cudem i życzliwą pomocą oficjalnego serwisu Chrysler-Dodge-Jeep w Belgradzie, który bezradnie rozłożył ręce widząc nasze wiekowe auto - zostaliśmy przekierowani do nieoficjalnego serwisu aut amerykańskich "AmeriCars". Polecam gorąco warsztat, jego właściciela Vlado oraz ekipę serwisantów-mechaników. Chłopaki ogarniają się niesamowicie i przede wszystkim myślą o konsekwencjach swoich czynów i napraw. Cudem i nawet nie chcę pytać skąd

w 24h załatwili sprawną, używaną pompę PS, przepłukali cały układ PS, po czym rozszerzyli naprawę o wymianę steering gear oraz wszystkich przewodów PS systemu, albowiem mądrze orzekli, że nasz układ jest tak zatkany metalowymi elementami zmielonej pompy, że po wsadzeniu sprawnej i poruszeniu układu - istniejące w nim, a niemożliwe do usunięcia na szybko metalowe elementy uszkodzonej pompy, niebawem zniszczą sprawną pompę. Tym samym za kolejne 24h dostaliśmy kompletny, używany, sprawny system PS. Byliśmy zachwyceni szybkością działania i zdobyciem tak rzadkiej części w tak krótkim czasie. Zachwyceni byliśmy również gdy przyszło do płacenia - wyszło równowartość 1300zł! Jeżeli komukolwiek przytrafi się awaria w pobliży Belgradu w Serbii - walcie do nich jak w dym. Adres: Belgrad, ul. Dr Milutina Ivkovica 2; e-mail:
office@cts-ac.com; strona
www.cts-ac.com; telefony servis: 011/ 3690 425, kom: 063/ 207 555. Warsztat przeprowadza także kompletne renowacje i odbudowy ASB (widziałem "na warstacie" akurat dwie ASB do Jeepa podczas odbudowy) i poważnie rozważam, po tym jak widziałem ich przy pracy, czy nie pojadę tam z moją 44RE. Naprawiają nie tylko Jeepy. Oprócz kilku Jeepów na terenie widziałem tam również Explorera, dwa Hummery, Navigatora i Expediton.