DOT EJ BNC FD169
Na to wychodzi ze oponki sa z 16tego tygodnia roku 1999?

Są to opony bridgestone dueler a/t 693. A wysokość bieżnika to 6mm spokojnie i tyle latek by taki byl

No te Firestone nie do zdarcia, ja miałem podobnie ale jedna już biła to wymieniłem właśnie na nowe Dualery ...ja w moim jak kupiłem dwa lata temu to opony były z 96 oryginalne Firestone Wildernes a bieżnika było dobre 6-8mm
Nie ma informacji z jakich lat są rzeczywiście, te opony co masz są o niebo lepsze od nalewek. Nalewek przede wszystkim nie wyważysz tak jak normalnych opon, w kopalni na dole jak brali nalewki do maszyn to się bieżniki odrywały po paru miesiącach. Jednym słowem można sobie kupić jakieś MT jak się jeździ tylko w terenie choć mogą się rozlecieć, na jazdę po asfalcie nigdy nalewek, szczególnie że ich cena to zwykle 2/3 ceny nowej opony.Panowie a jakie macie doswiadczenia z nalewkami czy tam bieznikowanymi oponami , szybko sie scieraja? I czy daty produkcji sa tam na nich z jakich lat sa rzeczywiscie?
Ciężko powiedzieć coś jednoznacznie na ten temat. Ja co prawda do osobówki (ale chyba to bez znaczenia) dwukrotnie skusiłem się na nalewki. Pierwszy raz z 10 lat temu! kupiłem nalewki i były rewelacyjne na prędkościach do 160 km/h (ford sierra 2.0 DOHC) - szybciej nie jeździłem. Jeździłem na nich ze 3 lata do sprzedaży auta i nie miałem żadnych uwag co do ich jakości czy tempa zużycia.Panowie a jakie macie doswiadczenia z nalewkami czy tam bieznikowanymi oponami , szybko sie scieraja? I czy daty produkcji sa tam na nich z jakich lat sa rzeczywiscie?