DOT EJ BNC FD169
Na to wychodzi ze oponki sa z 16tego tygodnia roku 1999?

Są to opony bridgestone dueler a/t 693. A wysokość bieżnika to 6mm spokojnie i tyle latek by taki byl

a tak ladnie zachowane dopiero ja napisiki z boku troszke uszkodzilem od krawężnikow.  W sumie moze i sie zgadza smok sprowadzony w 1999 do polski i moze wtedy oponki ktos wymienil odrazu
 a tak ladnie zachowane dopiero ja napisiki z boku troszke uszkodzilem od krawężnikow.  W sumie moze i sie zgadza smok sprowadzony w 1999 do polski i moze wtedy oponki ktos wymienil odrazu  A 6mm to jeszcze spoko tego bieznika czy juz troche za malo?
 A 6mm to jeszcze spoko tego bieznika czy juz troche za malo? starwind
 starwind

No te Firestone nie do zdarcia, ja miałem podobnie ale jedna już biła to wymieniłem właśnie na nowe Dualery ...ja w moim jak kupiłem dwa lata temu to opony były z 96 oryginalne Firestone Wildernes a bieżnika było dobre 6-8mm

Nie ma informacji z jakich lat są rzeczywiście, te opony co masz są o niebo lepsze od nalewek. Nalewek przede wszystkim nie wyważysz tak jak normalnych opon, w kopalni na dole jak brali nalewki do maszyn to się bieżniki odrywały po paru miesiącach. Jednym słowem można sobie kupić jakieś MT jak się jeździ tylko w terenie choć mogą się rozlecieć, na jazdę po asfalcie nigdy nalewek, szczególnie że ich cena to zwykle 2/3 ceny nowej opony.Panowie a jakie macie doswiadczenia z nalewkami czy tam bieznikowanymi oponami , szybko sie scieraja? I czy daty produkcji sa tam na nich z jakich lat sa rzeczywiscie?
Ciężko powiedzieć coś jednoznacznie na ten temat. Ja co prawda do osobówki (ale chyba to bez znaczenia) dwukrotnie skusiłem się na nalewki. Pierwszy raz z 10 lat temu! kupiłem nalewki i były rewelacyjne na prędkościach do 160 km/h (ford sierra 2.0 DOHC) - szybciej nie jeździłem. Jeździłem na nich ze 3 lata do sprzedaży auta i nie miałem żadnych uwag co do ich jakości czy tempa zużycia.Panowie a jakie macie doswiadczenia z nalewkami czy tam bieznikowanymi oponami , szybko sie scieraja? I czy daty produkcji sa tam na nich z jakich lat sa rzeczywiscie?
 . Przy sprzedaży mondka powiedziałem kupującemu, że jak jeździ tylko po mieście to niech je zostawi - jak trasy to śmietnik.
 . Przy sprzedaży mondka powiedziałem kupującemu, że jak jeździ tylko po mieście to niech je zostawi - jak trasy to śmietnik. 
  Speedo
 Speedo

starwind
 starwind

jednak wolal bym jakies MT w miare z lekkim bieznikiem zeby po asfalcie tez jezdzily
  jednak wolal bym jakies MT w miare z lekkim bieznikiem zeby po asfalcie tez jezdzily  Czy ktos z was specjalistow jezdzacych na MT moglby jakies polecic co i na asfalcie w miare sie prowadzą i oczywiscie cena jak najnizsza
 Czy ktos z was specjalistow jezdzacych na MT moglby jakies polecic co i na asfalcie w miare sie prowadzą i oczywiscie cena jak najnizsza 
 starwind
 starwind